INSIDER

Elképesztő, kannabiszt nevelgettek a vadászok a devecseri erdőben

Az öles fák rejtekében észrevétlenül nőtt a marihuána.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Veszprém megyei Devecser közelében 298 tőből álló mesterséges kannabiszültetvényre bukkantak a rendőrök. Az ültetvényt drónnal szúrhatták ki a zsaruk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy 24 és egy 52 éves férfit fogtak el. Kiderült: mindketten vadászok - írja a Blikk.

Mivel a vadászoknak fegyverük is volt, a Terrorelhárító Központ munkatársai is besegítettek a két héttel ezelőtti elfogásukban.

A Blikk telefonon érte utol az érintett vadásztársaság elnökét, aki megerősítette, hogy az ő területükön történt az incidens.

Fotó: police.hu

„Összesen hatezer hektár a vadásztársaságunk területe, amit fizikai képtelenség bejárni. A tagjainknak semmilyen rálátása nem volt a tevékenységükre, ekkora területet lehetetlen átfésülni a bejárásokon. Még most sem tudjuk pontosan, hogy hol volt az ültetvény. A rendőrség még nem keresett meg hivatalosan. Azt sem tudjuk, mióta csinálhatták, semmi szokatlant nem láttunk rajtuk” – magyarázta a Blikknek Szabó György.

Megtudtuk: a rendőrségi razzia után tartottak egy vezetőségi gyűlést, a tagok nagy része pedig csak ekkor értesült a történtekről.

„Az idősebb férfi vadászmester volt, minden, a vadászattal kapcsolatos feladatért ő felelt. Így a kilövéseket, leadásokat, elszámolásokat, és a vadkíséréseket is ő intézte. A munkáját mindig tökéletesen végezte, soha nem volt rá panasz. Még mindig azon gondolkodunk, miért nem tűnt fel senkinek ez az egész, pedig heti szinten találkoztam velük. Az elfogásuk előtti napokban helikopter és drón is körözött a levegőben, elképzelhető, hogy így bukkantak az ültetvényre a rendőrök” – nyilatkozta a lapnak Molnár Levente, Tüskevár polgármestere.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?