INSIDER

Elképesztő, mit hozott divatba L. L. Juniorék kisfiának tragédiája

Nagy vitát váltottak ki korábbi cikkeink és fotóink, amelyek „pórázon” vezetett budapesti gyerekekről szóltak. Most eldőlni látszik a vita: elözönlötték a biztonsági gyerekbilincset áruló webáruházakat a magyar megrendelések, mióta kiderült: a mulatós sztár, L. L. junior kisfia úgy halt meg, hogy kirohant az útra és elgázolta egy autó.
  • Szerző: Ripost

Minden anya rémálma történt meg Csillával, L. L. Junior egykori párjával, amikor a 3 éves kisfia, Dávid egyszer csak egy autó elé rohant. Akinek gyermeke van, tudja: ilyen eset bárkivel előfordulhat, és az, hogy egy ismert embert ért tragédia, alaposan felborzolta a kedélyeket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kutyára már nem kell, a gyerekre még szükséges a póráz.

Egyre több, lakótelepen élő szülőt késztet különféle biztonsági eszközök beszerzésére Juniorék esete. A bababoltokban és a webshopokban is nagyobb az érdeklődés a biztonsági karkötőnek vagy póráznak nevezett termékek iránt. Ez az eszköz eddig nem volt túl gyakori Magyarországon, alaposan megnézték azt a szülőt, aki pórázon sétált a gyermekével.

„Hogy képzeli, a gyerek nem egy kutya!” – méltatlankodott egy idős asszony, amikor az aluljáróban meglátott egy gyermekét pórázra kötő anyát az aluljáróban. – „Én fölneveltem négy gyereket, egyikre se kötöttem pórázt!”

Pedig például Angliában bevett szokás a póráz, ott minden szülő beszerez magának egyet. Még az elit magániskolák kicsi tanulói is úgy indulnak sétálni, hogy mindannyiukat egy nagy kötélhez erősítik. Lehet, hogy nemsokára a magyaroknál sem lesz ez másként. A Juniorékat ért baleset közelében lakó Lévainé Harangi Nikolettát is megrázták a történtek. 20 hónapos kislánya, Lincsi biztonságát szem előtt tartva keresett és talált megoldást:


„Egy facebookos baba-mama csoportban egy édesanya keresett biztonsági karkötőt, melyhez több hozzászólás is érkezett. A termék képét látva eldöntöttem, én is beszerzek egy ilyet” – meséli az édesanya a Ripostnak.

„Bár többnyire még babakocsival közlekedünk, egyre gyakoribb lesz a séta. Olyankor eddig is erősen fogtam a kislányom kezét, de bármennyire is fegyelmezett, előfordulhat, hogy a kíváncsisága legyőzi a szabályokat. Még egy nála pár évvel idősebb gyerek figyelmét is képes lehet elvonni valami érdekes, ami felülírja a veszélyérzetét és könnyen megtörténhet a baj. Egy ilyen eszköz azonban nemcsak szabadságot ad a gyereknek, de vész esetén életmentő is lehet.”

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?