INSIDER

Elképesztő részletek: így halt meg 5 munkás a Balatonnál

Tisztességes, lelkes munkások voltak, egy összetartó csapat: minden reggel összegyűltek, majd mentek dolgozni. Így volt ez csütörtök reggel is, nem gondolták volna, hogy ilyen tragédia lesz a vége... Építkezéseken dolgozó 9 munkás ült azon a buszon, ami csütörtök reggel frontálisan összeütközött egy teherautóval a 710-es főúton Balatonkenesénél. Öten meghaltak, négyen életveszélyes állapotban vannak. Egyikükre súlyos gerincműtét vár.
  • Szerző: Ripost

Kora hajnalban utaztak egy pesti, építkezéssel foglalkozó cég munkásai a Balatonra, amikor kisbuszuk előzésbe kezdett a 710-es főúton, majd frontálisan összeütközött egy pótkocsis teherautóval. A buszban utazó 9 ember közül egy kirepült, nyolcukat pedig a katasztrófavédelem munkatársainak kellett feszítő-vágó berendezéssel kiszedniük a teljesen összeroncsolódott buszból. A csapat nagyon összetartó volt, egyikük Facebook-oldaláról kiderül: éppen most, a hétvégén bográcsoztak volna egyet a főnökükkel…

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A elérte az egyik súlyos sérült egyik rokonát, ő azt mondta, évek óta ott dolgozott családtagja a pesti cégnél, a főnökkel is nagyon jó viszonyban voltak a beosztottak. „Egy másik családtagunk is ott dolgozik, csak ők egy másik busszal mentek. Az öcsémet szállították a győri kórházba, úgy tudom, a gerince roncsolódott össze, most fogják majd műteni” – mondta a nak az asszony, hozzátéve, hogy úgy tudja, a balesetben a mindössze 50 éves sofőr is az életét vesztette. Az áldozatok 35 és 50 év közöttiek voltak, a sérültek között egy 17 éves borsodi fiú is van. A pótkocsis teherautó téglákat szállított, ezért nem volt esélye manőverezni, és ezért volt olyan súlyos a katasztrófa. Az ütközésben vétlen sofőr is teljesen összeroppant, a helyszínen azt mondta: szörnyű látvány fogadta, amikor kiszállt autójából, az egyik sérült azt kiabálta: nem kap levegőt….

És ezeket olvastad már?