INSIDER

Elképesztő sikert ért el a magyar énekesnő, Orbán Viktor is szívből gratulált

A világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX Artist Award életműdíját kapta meg idén Lakatos Mónika. Ehhez Orbán Viktor is gratulált.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő sikert ért el Lakatos Mónika, a Romengo és a Cigány Hangok énekesnője. Idén ő kapta meg a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX (Worldwide Music Expo) Artist Award életműdíját.

Ezzel a Muzsikás Együttes után ő a második magyar, aki ebben az elismerésben részesült, továbbá a legelső cigány előadó, aki megkapta a díjat.

Közzétette: Hangveto2020. október 25., vasárnap

Mint mondta, hatalmas elismerés számára a díj. „Nemcsak cigányként megtisztelő az életműdíj a számomra, hanem magyarként is, merthogy kettős identitásunk van. Ha külföldön fellépünk, nemcsak a cigányságot képviseljük, hanem Magyarországot is”.

A rendkívüli díjhoz Orbán Viktor is gratulált.

„Örömmel és büszkeséggel értesültem róla, hogy első magyar szólistaként és első cigány előadóművészként idén Ön nyerte el a világ egyik legjelentősebb nemzetközi zenei eseménye, a Worldwide Music Expo életműdíját. Engedje meg, hogy a rangos elismeréshez szívből gratuláljak, további művészi munkájához pedig sok sikert és jó egészséget kívánjak!”

Ma érkezett Orbán Viktor Miniszterelnök Úrtól!
Hatalmas megtiszteltetés!
What an honor! Prime Minister Viktor Orbán...

Közzétette: Monika Lakatos and the Gipsy Voices2020. október 27., kedd

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?