INSIDER

Az Elk*rtuk című filmre a nemzetközi közönség is vevő lehet

A 2006-os események alapján készülő Elk*rtuk című filmnek Kálomista Gábor a vezető producere, aki szerint a produkció nagy sikernek ígérkezik.
  • Szerző: ripost

A végéhez közeledik a 2006-os események alapján készülő Elk*rtuk című politikai krimi forgatása. A külföldi alkotókból összeálló stáb szerint ez a mozi a nemzetközi közönséget is érdekelheti, ezért a legprofibb technikával készül a produkció.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Megafilm gyártásában készülő politikai krimi főhőse történetét a 2006-os események, az idén 15 éves őszödi beszéd elhangzása után kirobbanó tüntetések, a rendőri erőszak és az MTV Szabadság téri székházának ostroma közé ágyazza.

A cselekmény egy fiatal, ambiciózus elemző drámája, aki rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában.

Elk*rtuk 2006-os események

Elk*rtuk: A 2006-os eseményekről készült film nagy sikernek ígérkezik (Fotó: YouTube)

Úgy dönt, hogy kinyomozza az igazságot, hogy ezzel jobb pozíciót zsarolhasson ki magának, ám lebukik, és szerelmével egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak.

Kálomista Gábor, a film vezető producere szerint nagyon erős mozi készült.

„Nemcsak a története érdekes és bizarr, a filmkészítés módja is nagyon hatásos” – mondta a Magyar Nemzetnek. Úgy véli, a film biztosan párbeszédet indít majd.

„Nyilván lesz, aki ideológiai okokból támadja, lesz, aki ezért védi, de nem lehet elvarratlan szálakat hagyni, ha le akarjuk zárni a múltat. Hazugságokra nem lehet építeni. Szerintem a politikában elkövetett bűnök – éppen úgy, ahogy az emberiesség ellen elkövetett bűnök – nem évülnek el.„

Keith English brit rendező a lapnak nyilatkozva fontosnak nevezte, hogy ez nem dokumentumfilm, hanem dráma.

”Minden eseményt, történést, ami az MTV-székházban történt, beépítettek a történetbe, és törekedtek a történelmi hűségre, de a hangsúly azon van, hogy ez egy nő története„ – mondta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?