INSIDER

Elő a naptejet: figyelmeztetést adtak ki a pusztító hőség miatt

Strandidőt tartogatnak a hét utolsó napjai, 30-35 fokos maximumokkal.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A hét utolsó napjaira visszatér az igazi strandidő, ami miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétvégére három megyére (Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok) narancssárga figyelmeztetést adott ki.

.
Fotó: Pixabay

Pénteken a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadék nem várható, az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a szélvédett részeken néhány fokkal hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között valószínű.

Szombaton napos időre számíthatunk többnyire kevés – egészen délen esetleg több – gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 34 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő a délutáni, esti órákban. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 33 fok között várható.

címkék:
És ezeket olvastad már?