INSIDER

Élőben jelentkezett Szijjártó Péter: ezek az egy hónapra szóló korlátozások – videó

Szijjártó Péter a koronavírus-járvány miatti intézkedéseket tudatta.
  • Szerző: Ripost

Szijjártó Péter közösségi oldalán élő videóban beszélt a jelenlegi helyzetről, amit a koronavírussal szembeni védekezés követel meg: az új szabályozásról, amely egy hónapra szól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ma hajnalban ismételten rendkívüli helyzet állt elő Magyarország határain, hiszen a koronavírus-világjárvány legutóbbi rendkívül negatív fejleményei miatt újabb utazási korlátozásokat kellett bevezetnünk. Hogyha végignézünk a fertőzöttek számának drámai emelkedésén, akkor azt látjuk, hogy szinte az egész világon újra berobbant a járvány, és nekünk most a legfontosabb feladatunk az, hogy meggátoljuk ennek a világszinten újra berobbanó járványnak a begyűrűzését Magyarországra„ – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az élő videóban.

„Meg kell védenünk Magyarországot a koronavírus úgy tűnik mindenképpen megérkező, második hullámával szemben. Ezért kell tehát újra szigorító, korlátozó intézkedéseket bevezetni a határainkon” – mondta Szijjártó.

Szijjártó arról tájékoztatott, hogy a konzuli szolgálat piros kategóriába minősítette a világ valamennyi országát. Ez azt jelenti, hogy nem ajánlott ezen országokba való utazás.

Akik befizettek utazásra, azok elállhatnak az utazási szerződésüktől, és jogukban áll a teljes befizetett összeget visszaigényelni. A konzuli szolgálat segítségét mindenki igénybe veheti a piros kategóriába minősített országokban.

Az ingázást lehetővé teszik az új szabályozás bevezetésekor, hogy a határ túloldalán tudják folytatni a munkájukat a magyarok. Egy dologra kell figyelniük: a határátlépés időpontját a határon szolgálatot teljesítő rendőrök rögzítik, és ehhez képest 24 órán belül vissza kell térni Magyarországra, hogy a karanténkötelezettséget el tudja kerülni a külföldön munkát vállaló magyar állampolgár.

A megszokottnál kevesebb határátkelőhely vehető igénybe, ezek listája a rendőrség honlapján található.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?