INSIDER

Elszoktak a Fővárosi Állatkert vadjai a látogatóktól – Videó

Üresek a padok és a sétányok, a máskor gyerekek visongásától hangos Fővárosi Állat- és Növénykertben kísérteties a csend. Több mint egy hónapja zárva a kapu, ezalatt a vadak elszoktak a látogatótól. A Ripost munkatársainak megmutatták, hogy zajlanak a hétköznapok a járvány idején.

Kilencszáz állatfaj tízezernél is több egyedéről gondoskodnak a Fővárosi Állat- és Növénykertben, aminek a kapui hetek óta zárva vannak. Hanga Zoltán sajtófőnök azonban kinyitotta a zárt kapukat a munkatársai előtt, hogy megmutassa, hogy vannak az állatok a kísértetiesen üres intézményben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Három turnusban dolgoznak a kollégák azért, hogy ne találkozzanak egymással, így ha valaki beteg lesz, nem az egész társaság kerül karanténba

– magyarázza a biztonsági intézkedéseket.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

„Ha elkezd terjedni közöttünk a vírus, az állatokat akkor sem etetheti akárki, csak aki ért hozzájuk. Vannak olyanok is, akiknek gyorsan bele kellett tanulniuk egy-egy feladat elvégzésébe, hogy legyen váltás.”

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Az állatok viszont nem bánják a nyugalmat, egészen elszoktak a látogatóktól, így rácsodálkoztak munkatársainkra, és egyik-másik vadállat – ami máskor nyugodtan tűri, hogy nézik – meg is morogta őket.

 

Év végéig érvényesek a bérletek

Rengetegen vettek előre jegyeket és bérleteket a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, amiket nem tudtak felhasználni.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Az a döntés született, hogy a március 31-ig érvényes elővételi jegyek december 31-ig felhasználhatók. A bérletekről egyelőre nincs megállapodás, de dolgoznak a megoldáson.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

 

Webkamerán keresztül nézhetők az állatok

Számos állatkert folyamodott ahhoz a megoldáshoz, hogy interneten, webkamerán keresztül mutatja be lakói életét.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Mi is sokkal több cikket és fényképet készítünk, több kifutóba is webkamerát helyeztünk el

– mondja Hanga Zoltán.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

 

Nem etetik meg egymást az állatokkal

Óriási felháborodást váltott ki a napokban, hogy egy német állatkert azt közölte: miután nincs bevétele, hamarosan rákényszerülhet arra, hogy megetesse a ragadozókkal a kisebb növényevőket. Később kiderült, hogy a 71 német állatkertből mindössze egy, a neumünsteri számolt ezzel, az is csak legvégső esetben. Hanga Zoltán szerint Budapesten, de az országban minden bizonnyal másutt sem fordulhat elő ilyesmi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?