INSIDER

Eltakarítják az útból a Karácsony-tankcsapdákat

16 betontömb, négy baleset, üres biciklisáv, dugók – ez volt a főpolgármester Üllői úti elképzelésének az eredménye. A népharag azonban elsodorta a Karácsony-féle tankcsapdákat, amiket még a biciklisek is utáltak.
  • Szerző: Ripost

Elvitték a hétvégén a betontömböket az Üllői útról hétvégén, miután a budapestiek a kihelyezésük óta élénken tiltakoztak ellene és több baleset is történt. A népnyelv csak Karácsony-tankcsapdának titulálta az életveszélyes betontömböket, amikkel leválasztották Budapest egyik legforgalmasabb útján, a reptérre is vezető Üllői úton az egyik autós sávot a kerékpárosoknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Karácsony Gergely ötlete nem vált be: a fővárosiak felháborodottan fogadták, és sorra baleseteket okozott. Még a biciklisek is veszélyesnek tartották és utálták Karácsony tankcsapdáit.

Fotó: Ripost

A számos autóst és biciklist megkérdezett, a véleményük eléggé egyöntetű volt:

tegye a saját kapuja elé és kerülgesse a biciklijével!

A biciklisáv azonban marad itt és a Nagykörúton is, ami rendszeresen dugókat okoz.

Vas Tamás: „Nevetségesnek és balesetveszélyesnek tartom ezt a biciklisávot. A körúton is mit műveltek? Lassan az egész város be fog állni az üres biciklisávok miatt, amikhez a helyet az autósoktól veszik el.”

Agócs László: „A véleményemet kérdi a biciklisávokról? Azt nem bírja el a nyomdafesték!”

Saját közösségi oldalán is kiosztják a budapestiek a főpolgármestert.

Fotó: Ripost

Inkább a járdán szlalomoznak a bringákkal

Kollégáink az Üllői úton megdöbbentő dolgot tapasztaltak. A biciklisek inkább a járdán cikáznak a gyalogosok között.

Fotó: Ripost

„Mindennap biciklizem, így tudom, hogy nagyon balesetveszélyes ez a bicikliút” – mondta a -nak Oláh Tamás. „Én mindig a járdán közlekedem, mert hatalmas a forgalom és bármikor megtörténhet a baj.”

És ezeket olvastad már?