INSIDER

Élvezzük ki az enyhe időt, mert durva, ami jönni fog

Pár napig még enyhe marad az időjárás, de lehűlés jön.
  • Szerző: Ripost

Kedden hosszabb napos időszakokra számíthatunk, reggel, délelőtt néhol nyugaton lehet gyenge eső. Többfelé feltámad a légmozgás, a Dunántúlon néhol erős lehet az északi, északnyugati szél. Reggel helyenként gyengén fagyhat, délután 10-14 fokot mérhetünk.

Fotó: Pixabay

Szerdán melegfront érkezik, reggel többfelé elkél az esernyő, később néhol keleten és északon eshet még. Napközben nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, kisüt a nap. Élénk, az ország északi felén erős lehet a délnyugati, nyugati szél. Délután 13-20 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz melegebb.

Csütörtökön már a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem valószínű. A délnyugati szelet élénk, északkeleten erős lökések kísérhetik. Az enyhe hajnalt követően délutánra 17-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Péntek délelőtt még sokfelé kisüt a nap, délutánra megnövekszik a felhőzet és hidegfront hoz észak felől egyre többfelé csapadékot. Délutántól egyre többfelé felerősödik az északnyugati szél. A maximumok 11-19 fok között alakulnak – írta az Időkép.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?