INSIDER

Emberkereskedelem, pénzmosás, futtatás: így csaptak le a zsaruk – Videó

Egyikük több házat is felépített a prostituáltként dolgoztatott lánytól elvett pénzből.
  • Szerző: Ripost

Nőket prostitúcióra kényszerítő két férfit fogott el a rendőrség Szegeden és Siófokon – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

Egyikük, az 52 éves szegedi O. István több nővel is jó viszonyt alakított ki, majd rávette őket, hogy prostituáltként dolgozzanak, és a bevételükből részesedést kért. A gyanúsított biztosította a vendégek fogadására alkalmas ingatlant, és megszabta, hogy a nőknek mennyit kell keresniük egy nap.

A férfi a nők egyikét pszichikai kényszerrel és testi fenyegetéssel teljesen függő helyzetben tartotta. Még 2018 áprilisában osztrák, majd később német bordélyházakba vitte dolgozni, a keresetét pedig részben vagy teljes egészében elvette tőle.

A másik férfi, a 29 éves siófoki L. Tamás 2017 óta dolgoztatott prostituáltként egy nőt Budapesten, illetve Ausztriában és Németországban is. Őt megöléssel fenyegette, bántalmazta, megfélemlítette. Meghatározta neki, hogy hol mennyi ideig dolgozzon és mekkora bevételt szerezzen a szexuális szolgáltatással. Megszervezte a nő kiutaztatását vagy ő maga vitte ki külföldi bordélyházakba, naponta beszámoltatta, a jövedelmét pedig elvette tőle. Építési vállalkozásán keresztül tisztára mosta az így szerzett pénz egy részét és több ingatlant épített belőle.

A rendőrség hétfő hajnalban egyszerre csapott le a gyanúsítottakra Szegeden és Siófokon. Több millió forintnyi készpénzt, autókat, aranyékszereket foglaltak le, valamint zár alá vettek három ingatlant, csaknem 200 millió forint értékben.

A rendőrök a szegedi férfit emberkereskedelemmel és kerítéssel, a siófokit emberkereskedelemmel és pénzmosással gyanúsítják. Őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?