INSIDER

Ennyien kerültek kórházba Mezőkövesden a koronavírus miatt

21 ember fertőződött meg koronavírussal Mezőkövesden – tudta meg a Ripost. Egy oktatási intézményben vettek részt egy zárt értekezleten.
címkék:
  • Szerző: Ripost

3 ember került kórházba a 21 fertőzött közül, a többiek otthon vannak karanténban – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos a -nak. – Akik kórházba kerültek, valószínűleg nem súlyos az állapotuk, mert az infektológiai osztályon vannak. A többiek tünetei enyhék, vagy teljesen tünetmentesek, ők saját otthonukban vannak házi karanténban, a legközelebbi hozzátartozóikkal együtt.

A kontaktkutatások továbbra is zajlanak, így akár újabb esetekre is fény derülhet.

MTI/kormany.hu

Mezőkövesden 21 ember fertőződött meg koronavírussal – tudta meg a . Közülük 20 borsodi, 1 hevesi. Értesülésünket Müller Cecília országos tiszti főorvos is megerősítette.

- A fertőzés egy oktatási intézményben történt, egy értekezleten – mondta el lapunknak Müller Cecília. Hozzátette: a megyei kormányhivatal és a Nemzeti Népegészségügyi Központ „halmozódást” észlelt, ezért elkezdték a kontaktkutatásokat és a teszteléseket, és kiderült: eddig 21 igazolt fertőzöttet találtak. Azon a bizonyos értekezleten volt valaki, aki köhögött – ő fertőzhetett meg mindenkit, így azt a személyt is, aki először az egészségügyi hatóságok látókörébe került. Mindenki kapcsolatait felderítik, így előfordulhat, hogy találnak még fertőzöttet.

Az eset is mutatja, milyen fontosak a megelőző intézkedések, a kézmosás, a távolságtartás – hangsúlyozta Müller Cecília a -nak. – Nagyon fontos, hogy aki tüneteket észlel magán, semmiképp ne menjen közösségbe, hanem hívja a háziorvosát! – tette hozzá.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?