INSIDER

Eddig tartott a tavasz: érkezik a hidegfront

Hamarosan hidegfront érkezik élénk széllel.
  • Szerző: Ripost

Pénteken a nyirkos, ködös reggelt követően ismét sok lesz a napsütés, de északkeleten és néhol a Dunántúli-középhegységben ismét beragadhat a köd, illetve a rétegfelhőzet. Egészen éjjelig nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 14-20 fokot mérhetünk, de a tartósabban ködös, felhős tájakon csak 8-13 fok várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Szombatra egy hidegfront érkezik, élénk, erős északi-északnyugati széllel, kevés záporral. A záporokra főként keleten, az Alföldön és a nyugati határszélen lehet számítani, máshol csupán felhőátvonulások zavarhatják meg a napos időszakokat. Délután 8-14 fok valószínű – írja az Időkép.

Vasárnap már csillapodik a szél, legfeljebb élénk széllökések fordulhatnak elő. Főként keleten többször felhős időre készülhetünk, nyugaton több lesz a napsütés. Hajnalban sokfelé gyenge fagyra lehet számítani, a legmelegebb órákban 7-12 fok valószínű.

Március első napjai napos-gomolyfelhős, csapadékmentes időt tartogatnak számunkra. Hétfőn keleten, kedden északnyugaton lehet kissé élénk az északi szél. Reggelente fagypont körüli hőmérsékletre, délutánonként 8-13 fokos csúcsértékekre lehet számítani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?