Létrehozva: 2022.01.17.

Erősebben nyitott az Elkxrtuk, mint a Halálos iramban 9. és a Mátrix – Feltámadások

Idén tavasszal a TV2 tévépremierjében látható 2021 legnézettebb magyar filmje!

Mindent elkövetett a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal, hogy megbuktassa Kálomista Gábor producer moziját, a 15 évvel ezelőtti botrányos magyarországi történések idején játszódó Elk*rtuk című politikai krimit. A több mozit is üzemeltető Budapest Film először kizárólag a Corvin moziban akarta vetíteni a filmet, ott is napi egyetlen alkalommal. Amikor az óriási érdeklődésre való tekintettel további vetítési időpontokat kapott a produkció és a Cinema City is műsorra tűzte, a baloldal a szimpatizánsait arra buzdította, hogy minél többen interneten foglaljanak jegyet a filmre, de azt ne vegyék át.

Fotó: Megafilm

A film ennek ellenére tarolt! Az októberi nyitóhétvégén 42 586-an váltottak jegyet az Elk*rtukra, többen, mint a szintén tavaly bemutatott Halálos iramban 9-re (Vin Die­sel benzingőzös látványakcióját a magyar premierhétvégén 39 605-en látták) vagy a Mátrix – Feltámadásokra (Keanu Reeves újbóli Neo-szereplése 33 765 embert vonzott a mozikba a bemutató hétvégéjén).

2021 év végéig összesen 133 072-en váltottak jegyet a brit Keith English rendezte mozira, ezzel az Elk*rtuk című alkotás lett 2021 legnézettebb magyar filmje. Hamarosan azonban sokkal többen láthatják, mivel a Ripost7 információi szerint a hétvégén sor kerül a televíziós premierre is: a TV2 szerezte meg a vetítés jogát.

A történelmi helyzet valós, a sztori fiktív

2006-ban Budapesten valami összetört. Az akkor tizenhat éves Magyar Köztársaság vezetőjének kiszivárgott őszödi beszéde alapjaiban rengette meg az emberek demokráciába és a kommunizmus utáni rendszerváltozásba vetett hitét. Magyarország első, valós eseményeken alapuló politikai krimije, az Elk*rtuk ebbe az időszakba, 2006 indulatokkal teli őszére kalauzolja el nézőit egy fiatal, feltörekvő elemzőlány történetén keresztül. Amikor Réka (Bánovits Vivianne) rájön, hogy a főnöke (Bokor Barna) részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire...

Megelőzte a Nagykarácsonyt

Az Elk*rtuk című filmre 133 072-en vettek jegyet tavaly, ezzel megelőzte a 121 717 nézőt vonzó Nagykarácsony című ünnepi mozit is – derül ki a Filmforgalmazók Egyesületének összesítéséből.

Elk*rtuk mozi premier a Corvin Moziban: balról jobbra Helmeczy Dorottya, a Megafilm tulajdonosa, Kálomista Gábor, producer és Rakonczai Viktor zeneszerző
Fotó: Dombóvári Tamás/Bors

S hogy mit jelent 133 ezernél is több néző? Az elmúlt évek magyar sikerfilmjeiből szemelgetve például a Megdönteni Hajnal Tímeát című népszerű vígjátékot 104 949-en látták, az Argo 2-re 110 704-en ültek be, a Liza, a rókatündér 130 597 embert csábított a moziba, míg a Seveled című romantikus komédiára 131 926-an fizettek be. Mindegyiket felülmúlta az Elk*rtuk iránti érdeklődés.

Egy percig sem unatkoznak a nézők

Keresztes Ildikó: „Nagyon tetszett a film, egy percet sem unatkoztam közben. Ezen szoktam lemérni, hogy valami tetszik vagy sem. Ha elunom magam, nyilván nem. Nemcsak a film mondanivalója, de a rendezés is különleges.”

Pataky Attila: „Erőteljes témát boncolgat a film. Az én korosztályom megélte a 2006-ban történteket, és valahogy úgy érzem, még ennél is drámaibb dolgok történtek akkoriban. Nem lehet visszaadni azt a tragédiát, ami akkor történt. A vetítés után még sokáig a film hatása alatt voltam.”

László: „Még nem láttam a filmet, de kíváncsi vagyok rá, ha a tévében vetítik majd, akkor megnézem. Egy izgalmas filmre számítok, érdekel, mi történhetett akkor. Amúgy én kedvelem Gyurcsányt és Dobrev Klárát.”

Balázs: „Moziba nem járok a Covid miatt, tévét meg nem nézek. Azt nem mondhatnám, hogy a téma nagyon érdekel, de ha felkerül az internetre, majd megnézem.”

Ferenc: „Láttam a filmet a moziban, jó volt, tetszett. Én is átéltem ezeket a dolgokat, a filmen is életszerű volt. Ha a tévében adják majd, megnézem újra.”

Pisti: „Én nem láttam és nem is vagyok rá kíváncsi. Nem fogom megnézni akkor sem, ha a tévében adják. Nem szimpatizálok azokkal, akik ezt csinálták és ezzel akarnak engem etetni. Hallottam, hogy a rendező valami fuvaros. Ügyes ember.”

Bendegúz: „Moziban nem láttam, de ha a tévében adják, akkor lehet, hogy megnézem, bár inkább internetet szoktam nézni. Örülnék, ha oda felkerülne, akkor megnézném valószínűleg.”

Kriszti: „Moziban nem láttam és a téma sem érdekel annyira, de ha a tévében leadják, akkor valószínű, hogy megnézem, végül is a mi életünkről szól. Máskülönben nem érdekelnek a politikai krimik.”

Az Elkxrtuk című film sikerét jól érzékelteti, hogy többen látták a magyar mozikban, mint a Gladiátort! Sőt: a Ripost7 további 9 olyan emblematikus szuperprodukciót gyűjtött össze, melyet nézettségben megelőzött a magyar politikai krimi! Részletek a január 18-án megjelenő Ripost7-ben. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlaiékat is megzavarhatja az Eb-n a skót sztár lélegzetelállítóan szép kedvese - galéria

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

mandiner.hu

Forgács István: Ha Karácsony marad, a cigányok szép lassan elbontják Budapestet

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián