INSIDER

Szükség lesz az esernyőkre: jégesővel csap le a vihar az országra

A hét elején sem fog kímélni minket az időjárás. Zivatarok országszerte várhatók, többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az egész országra kiterjedő figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat! 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Hétfőn országszerte borult idővel indul a nap, sokfelé lesz kiadós eső, zápor, helyenként zivatar. A legtöbb esőre az Észak-Dunántúlon és az északi megyékben számíthatunk. Délután már szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet nyugat felől, és a csapadék is egyre inkább északkeleti tájakra korlátozódik, kisebb záporok azonban még máshol is lehetnek.

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, ami erős, olykor viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb is lehet.

05.17. Időjárás
Fotó: OMSZ

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüthet a nap. Ugyanakkor az északkeleti megyékben délelőtt erősen felhős, csapadékos idő lesz, míg a Dunántúlon délutántól növekszik meg a felhőzet, és ered el az eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, sok helyütt erős lökések kísérik. Hajnalban 4, 12, a délutáni órákban 17, 22 fokot mérhetünk.

Szerdán a gyakran változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható. Szórványosan várható eső, zápor, esetleg zivatar. Élénk, sokfelé erős lökések kísérik a nyugati, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható, délen, délnyugaton lesz a hűvösebb, keleten, északkeleten az enyhébb idő.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?