INSIDER

Ez derült ki a 15 éve eltűnt magyar fiú rendőrségi aktájáról

Több újság, televízió, civil és még magánnyomozó is megkereste a Ripost cikke nyomán Komlósi Mariannát, akiről megírtuk: 15 éve keresi rejtélyes körülmények között eltűnt fiát. Az asszony lapunknak elmondta: végtelenül boldog, hogy ennyien foglalkoznak az üggyel, mert így ismét felcsillant számára a remény.
  • Szerző: Ripost

Tóth Istvánnak még 2004-ben veszett nyoma meglehetősen rejtélyes körülmények között. Édesanyja bevallása szerint több furcsa körülmény is történt fia eltűnése kapcsán: az autóját egy szalagkorlátnak ütközve találták meg, szakértő szerint a szélvédőt kívülről törhették be, de valaki innen 15 km-re látott egy férfit a Tiszába is beleugrani, ám Istvánt ott sem találták, nemrég pedig azzal szembesült, hogy fia aktája eltűnt, de a rendőrség nem adta fel a nyomozást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Komlósi Marianna

„Az elmúlt 15 évben soha ennyien nem foglalkoztak még a fiam eltűnésével, mint most, a cikke után. Végtelenül hálás vagyok” – így vette fel a telefont ismét érdeklődő kollégánknak Komlósi Marianna.

Fotó: Komlósi Marianna

„Volt egy hölgy, aki egy budapesti hajléktalan férfi fotóját küldte el nekem, de sajnos nem ő a fiam. Megkeresett egy magánnyomozó, vele és a csapatával folyamatosan egyeztetek, de több újság és tévé, jelentkezett. Nagyon boldog vagyok, mert ismét felcsillant a remény, hogy Istvánt egyszer újra magamhoz ölelhetem így, vagy úgy” – mondta még mindig megtörten, de már némi reménnyel a hangjában Marianna.

Fotó: Police.hu

Az eset kapcsán lapunk megkereste a Szerencsi Rendőrkapitányságot is, akik válaszukban kiemelték: az ügyben még 2004-ben eljárást indítottak, és kollégáik mindent megtettek a fiatalember felkutatása érdekében, de az nem járt eredménnyel, ezért az iratokat 2005-ben irattárba helyezték.

„Bár adminisztrációs hiba folytán az iratokat a későbbiekben selejtezték, azt hangsúlyozni szeretném, hogy ez az eljárás eredményességét nem veszélyezteti, az eljárást a rendőrkapitányság nem fejezte be, az jelenleg is folyamatban van, a fiatalember azóta is szerepel az eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyek nyilvántartásában. Az iratok selejtezésének körülményeivel kapcsolatban jelenleg tényfeltáró vizsgálat folyik.” – közölte lapunkkal a rendőrség.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?