INSIDER

Ez már sok, meghökkentette a dél-koreaiakat a Viking kapitányának viselkedése

Egy családnak három generációja veszett oda a dunai tragédiában. A koreai emberek úgy érzik, ez akár velük is megtörténhetett volna.
  • Szerző: Ripost

Autós üldözés alakult ki a Viking ukrán kapitánya és egy dél-koreai híradós stáb között, Budapesten. Az újságírók, interjút akartak készíteni az előzetesből szabaduló 64 éves férfivel, ezért taxival követni kezdték az őt szállító kisbuszt.Miután a sofőrje észrevette, hogy a nyomukban vannak, nagyobb sebességre kapcsolt és a belvárosban addig manőverezett, amíg sikerült lerázni a koreaiakat. Az akciót szervező riporter azt mondta azt ATV-nek, ők csak részvétnyilvánítást akartak hallani a férfitől.

Az ukrán hajóskapitányt képviselő ügyvéd egyébként a szabadlábra helyezés után azt mondta, a férfi „rendkívüli módon hatása alatt van és nagyon sajnálja a történteket.” A dél-koreai sajtó munkatársa szerint ez nem ugyanolyan, mintha ő maga állt volna a nyilvánosság elé.

Egy 6 éves kislány édesanyja karjaiban halt meg a Duna fenekén. Õ a nagyszüleivel együtt utazott az elsüllyedt hajón. Ennek a családnak három generációja veszett oda a tragédiában. A koreai emberek úgy érzik, ez akár velük is megtörténhetett volna.

A BRFK vízirendőrei a Készenléti Rendőrséggel és a koreai katonákkal, parti őrökkel és tűzoltókkal együttműködve szünet nélkül folytatják a keresést a 3 ember után, akik a Hableányon utaztak, de még nem kerültek elő.

A fővárostól délre eső Duna szakaszon nem csak a Duna területét, hanem annak ár– és hullámterét is átkutatják. A Duna Budapesttől délre eső 215 kilométeres szakaszán a BRFK összes bevethető hajója részt vesz a keresésben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?