INSIDER

Ez történik a hazai dinnyével, végre örülhetnek a magyarok

Már nem csak sárgadinnyéből, hanem görögdinnyéből is vásárolhatunk magyar termesztésût a piacokon! Még import dinnye is található a polcokon, de a héten már nagyon sok hazaival is találkozhatnak a vásárlók.
  • Szerző: N.E.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a dinnyeszezon július első hetétől augusztus végéig tart, és 100-130 forintos áron juthatunk a főszezonban a dinnye kilójához, ennél lentebb várhatóan nem megy lentebb az ára. Az idén egyre több magszegény dinnye fog fogyni, ami hiába drágább, van rá igény a piaci árusok szerint.

 

Az idén várhatóan 200-210 ezer tonna dinnyénk lesz, amiből 60-80 ezer tonnát exportálnak

– mondta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Az árusok és a termelők is kiemelkedően jó termésre számítanak az idén!

"Július 10-15-ig célszerű vágott dinnyét vásárolni, mert azon egyértelműen látszik, hogy érett-e a dinnye" – tette hozzá. A Terméktanács elnöke elmondta, hogy egyre több kisebb méretű dinnyékre van igény.

A 6-12 kilós dinnyéket lassan felváltja a 3-6 kilós gyümölcs. Mindennek a tárolás az oka, a hűtőszekrényekbe aligha tudják betuszkolni a hatalmas dinnyéket a vásárlók.

Exportra például már nem nagyon lehet hatalmas dinnyéket eladni" – tájékoztatta a %%-ot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?