INSIDER

Ezek az őrült játékok is a karácsonyfa alá kerülnek

Sok szép játék kerül a karácsonyfa alá, köztük készségfejlesztők és olyanok is, amikkel az egész család játszhat szenteste. De olyan játékokat is kínáltak a gyártók és forgalmazók a karácsonyfa alá, amik nemcsak meglepők, hanem egyenesen gusztustalanok vagy ostobák.
  • Szerző: Ripost

Nincsenek könnyű helyzetben a szülők és a nagyszülők, amikor olyan játékkal szeretnének kedveskedni a gyerekeknek, ami mostanában trendi és villoghat vele. A játékgyártók és a multik idén két meglepő irányzattal próbáltak divatot teremteni: 2019 játékslágere a kaki és az unikornis, illetve ezek ötvözete. A magunk részéről azt reméljük, nem sikerült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csavart csokifagyinak tűnik, de nem az

A Tesco karácsonyi ajándékkatalógusában is szerepel az a kakis gyurmakészlet, amellyel ötvennél is több kombinációban alkothatnak a gyerekek dilis kakikaraktereket. A borító szerint egy speciális, pumpaszerű szerkezettel nyomható ki a kis kupac, melyre szemeket, szemüveget, karokat és akár csókos szájat is biggyeszthet a három év feletti gyerek. Aki megkapja karácsonyra, arra joggal szólnak rá a felnőttek: ne játssz az ünnepi asztalnál!

Továbbgondolták a mitológiát

Félig nőalak, félig hal, mi az? Sellő! Hogy hívják az egyszarvú lovat? Unikornis! De vajon minek lehet nevezni a halfarkú, egyszarvú macit? Merthogy a Játékszigetnél kapható Poopsie Cutie Tooties csomagokban ilyen is található az egyszarvú pingvin és az egyszarvú kiselefánt figura mellett. Igaz – és itt jön a meglepetés izgalma -, ezeket a figurákat nem akármibe rejtették. Lehet kapaszkodni: mindegyiket unikorniskakiból bányászhatják ki a nagyon cuki ajándékra vágyó kislányok a karácsonyfa alatt!

Lámatojás rejti a nagy egyszarvút


Egy közel kétéves csecsemő magasságával vetekszik az új interaktív őrület, a nehezen kimondható nevű Hatchimals Hatchiwow, melyet idehaza egyszerűen csak lámakornisként emlegetnek. A 250 féle reakcióra képes, szárnyakkal és szarvval rendelkező, esetenként akár 80 centiméteressé növő, tartóként funkcionáló tojásából többször is kikelő, eperrel „táplálkozó” lény gyakorlatilag minden szempontból ellentmond a természetnek. Az Auchanban 0%-os THM-mel kínálják 20 ezer forintért. A hülyének is megéri!

Kutyagumit a lakásba!


Egyszerű, de cseppet sem nagyszerű a Ne lépj bele! névre keresztelt társasjáték, melyben az nyer, aki anélkül tud mezítláb, bekötött szemmel végigmenni a játékpályán, hogy belelépne a gyurma kutyakakikba. Bár a doboz grafikája szerint vicces játékról van szó, végiggondolva – inkább siralmas.

Propellert kapott a színes ürülék


Nehéz szavakba önteni a Regio játéknál kapható szerkezetet, mely a leírás szerint egy galaxis kaki repülő helikopter labda. Akit idén karácsonykor egy ilyen kütyüvel ajándékoznak meg, az a tenyerét alátartva irányíthatja a szenzoros eszközt, s úgy érezheti, mintha hatalma lenne a világ mocska felett. Vagy nem.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?