INSIDER

Ezeket ajánlották fel a családnak, akiknek leégett a háza Soroksáron

Mindene elégett a pusztító tûzben egy négygyermekes családnak Soroksáron, írta meg szerdai számában a Ripost. A szomszédjuk avart égetett, onnan vitte a szél a parazsat a házuk tetejére.
  • Szerző: Ripost

Otthonukból csak üszkös maradványok vannak, biztosításuk nem volt. A Lakatos család csütörtökig Dunaharasztiban egy vendégszállón lakhat, ám utána nem lesz hová menniük. Odalettek a ruháik, a gyerekek tanszerei, játékai, lényegében mindenük, szó szerint csak az maradt, amiben elmenekültek a tűz elől.

A tragédia hallatán az emberek összefogtak és gyűjtést szerveztek a családnak, hogy legalább a legszükségesebbekből ne szenvedjenek hiányt. Új ruhákat, cipőket, még tanszereket is felajánlottak. A polgármesteri hivatal szintén megpróbál a család segítségére sietni, az a cél, hogy a gyerekeknek ne kelljen elszakadniuk a szüleiktől, legyen fedél a fejük felett.

Ahogyan azt a %% megírta, az édesanya, Dia volt otthon a gyerekekkel, amikor kiabálást hallott a szomszédból, hogy tűz van. Ahogy kilépett a házból, azt látta, hogy már lángokban áll a szomszédja kis háza és az ő portájuk is. A gyerekeit kimentette, de másra már nem jutott idejük.

A szomszéd, aki valószínűleg felelős a tűzért, mivel avart égetett és onnan terjedtek el a lángok, egyelőre elérhetetlen. A rendőrség kihallgatta, közveszélyokozás gyanújával indult ellene eljárás, szabadlábon védekezhet. Neki vagy a biztosítójának kellene megtérítenie a Lakatos család kárát.

És ezeket olvastad már?