Létrehozva: 2020.01.24.

Ezért késelte meg a rendőröket az erdőkertesi ámokfutó

V. László évek óta fenyegette, és zaklatta a rendőröket, mert azt hitte, hogy a menyasszonyát a titkosszolgálat rabolta el.

Amint a Ripost is beszámolt róla, mentőhelikopter szállt le csütörtökön a Pest megyei Erdőkertesen, miután egy férfi rongyba tekert késével rátámadt két rendőrre egy civil autóban.

Képünk csak illusztráció!

A Bors információi szerint V. Lászlót tavaly július óta házi őrizetben tartották a hatóságokaz élettársa bántalmazása miatt. De a férfi már korábban is a rendőrség látókörébe került: még 2016-ban indult ellene eljárás emberölés kísérlete miatt, végül könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak miatt emeltek vádat ellene 2017 áprilisában.

A férfi a támadás előtt válltörése miatt a váci kórházban töltötte a szerda éjszakát, csütörtökön éppen onnan szállították haza, amikor egy elrejtett, rongyba csavart filézőkést húzott elő és azzal megvágta a mellette helyet foglaló P. K. őrmesternő nyakát, majd megsebezte az elöl ülő sofőr, P. Z. főtörzsőrmester arcát is. Az őrmesternő megőrizte lélekjelenlétét, kiszállt a kocsiból, csőre töltötte fegyverét és az erősítés megérkezéséig ott tartotta az elkövetőt. Amikor az egyenruhások kiszállították az autóból V. Lászlót, a férfi még sípcsonton rúgta az egyik rendőrt. A megkéselt rendőröket stabil állapotban a fővárosi Honvéd Kórházba, az ámokfutót pedig a gödöllői kapitányságra szállították.

Pásztor László, Erdőkertes polgármestere szerint a támadás előre kitervelt lehetett.

„László korábban a polgárőrség tagja volt, a lelkiismeretes munkájáért még kitüntetést is kapott. De aztán minden megváltozott” – mondta a lapnak a polgármester.

A férfi ígéretes jövő előtt állt, akkor indult el a lejtőn, amikor eljárás indult ellene a menyasszonya brutális bántalmazásáért. A nő ezután elhagyta őt, László pedig bekattant, és valóságos hadjáratot indított a rendőrök ellen.

„Azt hangoztatta, hogy elrabolta tőle Hajnalkát a titkosszolgálat. Zaklatta a rendőröket, fenyegetőzött, hogy elkapja őket és a családjukat is” – mesélte a napilapnak egy helybéli.

V. László ámokfutása előtt néhány órával még a Facebook-oldalára posztolt, amiben az általa elraboltnak hitt menyasszonyára tett utalásokat, illetve arra, hogy a hatóságok őt el akarják hallgattatni.

„Kényszerítették Hajnit, hogy hagyjon el! Illetve azzal fenyegették – amivel engem is –, ami beigazolódni látszik, hogy örök életemre börtönbe kerülök. Én nem működök együtt, ezért a mai nappal fenyegetésüket betartva zárt osztályra visznek, hogy kémiailag kivégezzenek, ahogy a Teréz körúti robbantóval is tették!” – írta le a férfi, akinek a titkosszolgálattal kapcsolatos képzelgései volt menyasszonya korábbi munkahelyéhez vezethetőek vissza. A nő ugyanis az Alkotmányvédelmi Hivatalnál dolgozott, ahonnan később kirúgták.

V. Lászlónak csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszéken kellett volna megjelennie, hogy volt élettársa bántalmazása miatt a kényszergyógykezeléséről döntsenek.

„A bűnügyi felügyelete alatt az őt ellenőrző rendőröket rendszeresen fenyegette, szidalmazta, sértegette, illetve adatokat is gyűjtött róluk. A házkutatás során egy gázriasztó fegyvert is lefoglaltak tőle. Az elmeállapotát megfelelően nem tudták megvizsgálni, mert nem volt együttműködő, ezért a nyomozási bíró tegnap délután egy órakor döntött volna arról, hogy elrendeljék-e az elmeállapotának megfigyelését egy zárt pszichiátriai osztályon” – nyilatkozta a lapnak a bíróság szóvivője, Kenese Attila.

A Központi Nyomozó Főügyészség most hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak: sokba kerülhet, ha ezt elmulasztják

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

ripost.hu

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Eleged van a fővárosból? – Megnéztük, hova érdemes kiköltözni Budapestről

INSIDER

Idén korábban kezdődik a spárgaszezon – Fehér vagy zöld, hogyan válasszunk?

INSIDER

Csúcssebességgel robog a kampány: 220 szelfi/óra

INSIDER

Donald Trump: Elnökként büszkén dolgoztam együtt Orbán Viktor miniszterelnökkel - videó