Létrehozva: 2020.06.22.

Ezért vannak kiakadva a Nyócker lakói – videó!

Mocsok és fertő – megint ez jellemzi Józsefvárost az ott lakók szerint, és lapunk munkatársai is ezt tapasztalták a helyszínen. Azért „megint”, mert a kerület előző, fideszes vezetése az elmúlt évek során sok pénzt és energiát ölt abba, hogy a gettóként elhíresült kerületet rendbe tegye.

Évekig tartott, míg Budapest hírhedt kerülete, Józsefváros utcái méltóvá váltak egy világvároshoz. Tavaly ilyenkor még tisztaság és rend jellemezte, visszaszorult a bűnözés, felmentek az ingatlanárak. A Ripost-ot most azzal keresték meg a lakók, hogy mindez a múlté: megint tele van a városrész lumpenekkel, akik ott végzik a dolgukat, ahol eszükbe jut, az utcák megint büdösek, koszosak.

Alig tudnak bemenni a házuk ajtaján a lakók Fotó: Facebook

Lapunk munkatársai is körülnéztek a kerületben és meggyőződtek róla: a látvány valóban lehangoló. A szűkebb utcákban iszonyatos a bűz – látszik, hogy a házak falát és a járdát is árnyékszéknek nézik egyesek.

Az autók között is sokan szeretik elvégezni a dolgukat ... Fotó: Facebook

Az Auróra utcában kígyózó sor áll egy üvegvisszaváltó előtt, mások ott üldögélnek, fekszenek a járdán, a közterületen alkoholizálnak és nem ritkán egymásnak is esnek.

Tömött sorokban érkeznek az üvegvisszaváltóhoz minden egyes nap Fotó: Facebook

De ugyanez a helyzet a parkokban, a játszóterekre pedig megint nem szívesen viszik a gyerekeket, mert gyakori látvány az eldobált injekciós tű és a homokozót is másra használja némelyik felnőtt, mint ami a rendeltetése.

Szerte-széjjel: így fest ma a józsefvárosi Corvin-negyed

Csótány mászott fel az ablakon

Az Auróra utcában élő Lendvai Ferenc és családja kétségbe van esve: a házuk aljában működő üvegvisszaváltó vonzza a lumpeneket.

Lendvai Ferenc felháborodottan mesél lapunk munkatársainak Fotó: Ripost

„Pikó András polgármesternél is többször jártam, hívtam már a közterület-felügyelőket, a rendőrséget, de még a NÉBIH-et is. El vagyunk keseredve, mert volt, hogy több százezer forintot kellett költenünk csótányirtásra – a szakember megmondta, hogy az utcáról jöhettek. Gondolkoztunk rajta, hogy elköltözünk, de ki venné meg ezt a lakást, ha meglátja, mi van itt?” – kérdezte munkatársunktól megtörten a férfi, aki meg is mutatta, hogy miről beszél. Felkísértük a lakásba: már a lépcsőházban irtózatos volt a bűz, Ferencék lakásában pedig tisztán lehetett hallani az üvegvisszaváltónál sorban állók vitáját.

A korábbi városvezetés rendet tartott

Kistamás Elvira néhány házzal odébb lakik, de szerinte az egész kerületet érinti a probléma.

Kistamás Elvira Fotó: Ripost

”A korábbi városvezetés sokkal jobban rendet tartott. Sokkal sűrűbben járőröztek a közterület-felügyelők, nem csak a rendőrök. Most hiába szólunk, az önkormányzatnál, ez senkit sem érdekel. Mi meg mocsokban járunk az utcán. Engem nem érdekel a politika, de nem hiszem el, hogy ezt a problémát ne lehessen kezelni, mert korábban sikerült” – mondta lapunknak felháborodva a fiatal nő. Hozzátette: nagyon félti a családját, a gyermekeit, attól is tart, hogy valamilyen fertőzést összeszednek az utcán.

A takarítónő nem győzi, ki van borulva

Az egyik társasház takarítója, Gyüre Lászlóné Kőszegi Mária is ki van borulva, hiszen például az üvegvisszaváltó előtti járdát neki kell takarítania, mivel az a társasházhoz tartozik.

Kőszegi Mária takarít több társasház előtt is, már nem győzi Fotó: Ripost

„Minden reggel meg kell küzdenem a hajléktalanokkal, mert itt ülnek fekszenek a járdán. Két ház előtti részért felelek az Auróra utcában, de egyre fárasztóbb, mert mire végzek, kezdhetem elölről: volt, hogy takarítás közben hátranéztem, és azt láttam, hogy a frissen felpucolt járdára piszkít valaki. Klórmésszel próbáljuk fertőtleníteni a falakat és a kapubejárókat, egyszerűen elviselhetetlen, ami itt van!

Már parkolni sem biztonságos a kerületben

Beke Illés kocsiját meghúzták, azóta messzebb parkol.

Beke Illés is el van keseredve, hogy a kialakult állapotok ellen nem tesz senki semmit Fotó: Ripost

”Az is előfordult, hogy bepiszkolták a kocsimat, behorpasztották a karosszériát, ahogy nekidőltek – számolt be lapunknak az elkeseredett férfi, aki cukorbeteg, ezért a járvány idejét önkéntes karanténban töltötte, de még szellőztetni sem tudott a bűz és a hangoskodás miatt„ – panaszolta a férfi.

Szánalmasan magyarázkodik az ellenzéki polgármester

Pikó András ellenzéki polgármesternek intézkedés helyett csak szánalmasan magyarázkodásra futja. Egy online fogadóórán úgy nyilatkozott: azért lett ilyen sok hajléktalan az utcán, mert a járvány miatt bezárták a szállókat. Ez azonban nem így van: az átmeneti, bentlakásos szállókban valóban kijárási és felvételi tilalmat rendeltek el a járvány idejére, de a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek oldalán nyújtott tájékoztatás szerint az éjjeli menedékhelyek zavartalanul működtek végig, a nappali melegedőkbe pedig szintén be lehetett menni. Ezenkívül az intézmény tájékoztatása szerint új férőhelyeket nyitottak a rendkívüli helyzet idejére.”

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dacia-árban érkezik Európa új népautója

origo.hu

Kizuhant a kórház harmadik emeletéről egy beteg

metropol.hu

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

vg.hu

Ő Bíró Ada, a köztévé új mesterséges intelligencia műsorvezetője

life.hu

A verhetetlen túrógombóc 4 titka: így készítsd el!

mandiner.hu

„Belga vagyok, és ma mélységesen szégyellem magam az országom miatt” – így reagált a nemzetközi és a hazai közvélemény a NatCon ellehetetlenítésére

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Amerika, Ukrajna nem fog örülni

travelo.hu

Videó: Vadmacska és hiúz pózolt a bükki kameracsapdák előtt

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Cigarettáért indult Norbert, később már csak a holttestét találták meg

INSIDER

"Semmijük nem maradt" - cigicsikk miatt éghetett le egy házaspár lakása Kaposváron

INSIDER

Orbán: mindenkinek az uniós határokon kívül kell maradnia, amíg menekültügyi kérelmét elbírálják

INSIDER

Megdöbbentő, mit mondott a karambolozó autós a földön fekvő, sérült egri motorosnak