INSIDER

Ezt érdemelte a recski csecsemőgyilkos

Megszületett az ítélet az Egri Törvényszéken annak a recski apának az ügyében, aki úgy megrázta csecsemőjét, hogy az belehalt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Első fokon hét év börtönre ítélte az Egri Törvényszék a bántalmazás miatt meghalt recski csecsemő apját. A férfit két gyermeke sérelmére elkövetett halált okozó testi sértés bűntettében és életveszélyt okozó testi sértés vétségében találta a bíróság bűnösnek -írja az MTI.

A gyermekek koponyatörést szenvedtek, a lány maradandóan károsodott, a fiú pedig meghalt. A férfi korábbi kihallgatása közben beismerő vallomást tett, ám ezt visszavonta – a volt élettársát, a gyermekek anyját hibáztatta a tragédiáért. A bíróság egyértelműen kimondta: az apa felelős azért, ami 2015-ben az akkor hat hónapos kislánnyal, majd egy évvel később, 2016. június 1-jén két és fél hónapos fiával történt.

A vád szerint az apa élettársa átment a szülei lakrészébe, ezután a csecsemő sírni kezdett. A férfi meg akarta nyugtatni, felemelte, de figyelmetlensége miatt valaminek nekiütődött a pici feje. Az orvosi vizsgálatok alapján a sérülés életveszélyes volt, ami maradandó károsodással gyógyult csak.

Egy évvel később egy ágyban aludtak második gyermekükkel, a két és fél hónapos kisfiukkal. Éjjel a gyermek felsírt, de erre csak a vádlott ébredt fel. Először megpróbálta a csecsemőt megnyugtatni, de amikor ez nem sikerült, indulatosan, nagy erővel megrázta. A baba feje a szoba egyik berendezési tárgyához ütődött. Ezután a kisfiú elaludt, majd az apa is. Hajnalban a csecsemő rosszul lett, ezért szülei az orvosi ügyeletre szállították, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani.  

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?