INSIDER

Ezt tette a bajba került gyönyörű katonanő a magyar férfivel

Katonának adta ki magát egy külföldi nő, majd ígéretekkel és kedvességgel több milliót csalt ki Páll Ferencből. A férfi elhitte, hogy a gyönyörű nő őt akarja, de kiderült: csak a pénzére utazik. Több mint 4 milliót küldött neki és még a házát is elvesztette. Ferenc a Ripost-nak számolt be elsőként a durva átverésről.

Az igaz szerelmet kereste, végül mindene odalett az 54 éves debreceni szervíztechnikusként dolgozó Páll Ferencnek. Kálváriája egy egyszerű beszélgetéssel kezdődött…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tavaly nyáron ismertem meg az interneten

– kezdte Ferenc.

Fotó: Páll Ferenc

Instagramon írt nekem Jane Torres néven, de én nem akartam egy idegennek visszaírni, aztán megnéztem a fotóit, amin gyönyörű volt, így mégis megtettem. Ekkor hibáztam először. Sokat beszélgettünk és egy idő után azt vettem észre, hogy állandóan a telefonomhoz nyúlok, hogy írt-e nekem. Rengeteg részletet megosztottunk egymással az életünkből. Elmondta, hogy jelenleg Szíriában katona, én megmondtam, hogy elvált szülő vagyok gyerekekkel. Ráadásul ügyesen csinálta, mert a beszélgetés eleje óta drágámnak hívott, ami nekem nagyon szimpatikus volt, emiatt úgy éreztem, hogy alakul köztünk valami…”

Ezzel a fényképpel verték át Ferencet

15 ezer forintot kért először

Ferenc szerint Jane nem sokat várt az első kölcsön kérésével, ugyanis néhány beszélgetés után azt hazudta, hogy bankkártyáját a sereg befagyasztotta, így nem tudja használni.

Ferencben eleinte azért ott motoszkált a kisördög, hogy a harctérről, hogy tud írogatni a nő, de elhessegette ezt a gondolatot.

Azt kérte, hogy küldjek neki 15 ezer forintnak megfelelő dollárt. Én gondolkodás nélkül elküldtem egy számlára.

A csaló egy idő után elérte Ferencnél, hogy a férfi mindenképpen találkozni akarjon vele. Így egy hónap után találkozót kezdett szervezni Ferenccel.

A csaló tudta, hogyan hasson a magyar férfira

„Azt hazudta, hogy szerelmes belém, én pedig elhittem”

Azt mondta, hogy szerelmes belém, és miattam leszerel

– emlékezett vissza a férfi szomorúan.

„Kitalálta, hogy augusztusban eljön hozzám, nálam lesz pár hetet, majd visszamegy és feladja a katonai életet. Én még nem is láttam, csak a küldött fényképről, ezért kértem, hogy kapcsolja be a kameráját, de amikor megtette csak a plafont láttam, azt mondta sajnos nem ért hozzá. Aztán 300 dollárral húzott le, hogy ide tudjon utazni. Elutaltam a pénzt – mondja szomorúan a férfi.

Ferenc határtalanul boldog volt, amikor úgy érezte, hogy hamarosan átölelheti Jane-t. Ám arra nem számított, hogy az utazás is a terv része.

Nem sokkal később már azt írta, hogy Törökországban van, de kéne még 60 ezer forintnyi dollár, hogy megérkezhessen végre Ferihegyre. Két órát vártam rá a reptéren, ezért utaztam fel Pestre.

Kórházi fotót küldött a férfinak

Ferenc kálváriája tovább folytatódott, amikor a nőtől egy kórházi fotót kapott, amin egy nő volt, kezében egy „Szeretlek Páll Ferenc” feliratú papírlap.

„A fotó rögtön gyanús volt, hiszen nem az a nő volt rajta, akit eddig Jane-ként ismertem, hanem valaki más. Kikerestem az interneten a fényképet és kiderült, hogy egy triatlonos nő van a képen. Számon kértem, de ő tagadott...”

Mint mondta, visszament a bázisra, és egy darabig nem kért pénzt, ám továbbra is udvarolt Ferencnek, aki emiatt nem látta, hogy az eddiginél sokkal nagyobb bajba fog keveredni. Felvett 690 ezer forint személyi kölcsönt, amit átutalt az ismeretlennek, majd 3,5 millió forintot küldött neki, végül a házát is elvesztette a naiv férfi. És még nem volt vége.

„Egyik este rám írtak, hogy „a feleségét elraboltuk, fizessen 20 ezer dollárt érte, különben megöljük!” Én meg ott álltam mint egy hülye és nem tudtam, mit tegyek. Végül megelégedtek 200 dollárral, ám ezek után sem láthattam Jane-t, pedig olyan jó lett volna”

– sóhajt egy nagyot Ferenc.

A házát és több milliót húzott ki Ferencből

Ferencet továbbra is zaklatja a csaló, állítja, hogy rendbe akarja hozni a kapcsolatukat, és továbbra is pénzt kért tőle.

Magányos magyar nőkre is kivetették hálójukat a csalók

A korábban már írt hasonló csalásokról, ám akkoriban magányos, szeretetre, és szerelemre vágyó hölgyekre vetették ki hálójukat a csalók. A rendőrség csak romantikus csalóknak nevezi őket, a szálak egészen Afrikáig, Ghánáig nyúlnak. A módszer mindig ugyanaz: a legnagyobb közösségi portálon jól szituált, középkorú férfiak az amerikai hadsereg katonáinak adják ki magukat, azt állítják, hogy Afganisztánban vagy Irakban szolgálnak, és kedvességre vágyó magyar hölgyekre vetik ki a hálójukat.

Tavaly szeptemberben pedig hasonló történetről számoltunk be, méghozzá a magukat katonának álcázó netes csaló nőkről. Akkor Andrásról írtunk, aki csak amiatt nem utalt pénzt az őt megkörnyékező nőknek, mivel neki magának sem volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?