INSIDER

Fegyőrnek készül az ország legfiatalabb kutyás polgárőre

Tizenöt éve dzsúdózik, többszörös bajnok az ország legifjabb kutyás polgárőre, a 18 éves Borsó Bettina. A kutya kiképzéséhez erő is szükséges a tudáson kívül, a fiatal lány a sport révén ennek sincs híján.
  • Szerző: Ripost

A nyáron sok időt töltött kedvencével, Dominóval és a fiatal Onix nevű kutyával, majd szeptember elsején visszaült a pápai mezőgazdasági iskola padjába és készül az érettségi vizsgára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Borsó Bettina, az ország legfiatalabb kutyás polgárőre Dominóval

„Az érettségit követően szívesen munkába állnék, de van néhány dolog, amit még szívesen megtanulnék„ – mondta el a -nak. „El tudnám magam képzelni fegyőrként a büntetés-végrehajtás területén is. Elköteleztem magam a bűnüldözés, a biztonság védelme mellett.”

Fotó: Borsó Bettina

Bettina édesapjától, a több mint 20 éve szolgálatot ellátó Borsó Rolandtól kapott kedvet az önkéntes munkához. Kutyája, Dominó február elején Tatabányán tett sikeres vizsgát, vele látja el a szolgálatot. Párja is polgárőr, és Bettina barátnője is gondolkodik azon, hogy csatlakozik. A polgárőrökkel gyakran találkoznak a gyarmati pincesoron levő épületek tulajdonosai, többen megjegyezték, milyen különös, hogy egy fiatal lány mások vagyonára vigyáz bulizás helyett.

Fotó: Borsó Bettina

Bettina a szabad idejét is szívesebben tölti kutyáival, a nyáron elvitte őket Keszthelyre a kutyás strandra. Zsebpénze jó részét is kedvenceire költi. Ezenkívül olvasni szeret a szabadidejében, de nem romantikus regényeket, mint más fiatal lányok, ő inkább a krimikért rajong.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?