INSIDER

Fegyveres rablás Budapesten: filmbe illő jelenetek zajlottak le

Lövések dördültek, és még tőrök is előkerültek.
  • Szerző: Ripost

A Budai Központi Kerületi Bíróság – nem végleges végzésében – egy hónapra elrendelte két nő és két férfi letartóztatását, akiket társtettesként felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablással gyanúsítanak – közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megalapozott gyanú szerint a két nő január 18-án szexuális szolgáltatást ígért az ügy két sértettjének, akiknek a lakásán megjelentek. Bár átvettek fejenként 60-60 ezer forint készpénzt, a „szolgáltatást” nem teljesítették, és miután ellopták áldozataik nagyértékű mobiltelefonjait, távozni készültek a lakásból.

Az egyik nőnek további 65 ezer forintot utaltak át, de így is távozni akartak. A sértettek ekkor vették észre, hogy a telefonjaik eltűntek. Miután nem akarták kiengedni a két nőt, azok kiabálni és egy pisztollyal fenyegetni kezdték őket, és odahívták két férfi ismerősüket. Közülük az egyik egy tőrrel fenyegette a sértetteket, másikuk lövést is leadott feléjük, miközben a két nőt igyekezett kijuttatni egy ablakon keresztül. Ezt követően a gyanúsítottak távoztak a helyszínről.

A gyanúsítottak öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak, ha bizonyítják a bűncselekményük elkövetését – közölte a Fővárosi Törvényszék. Hozzátették, valamennyien büntetett előéletűek és több büntetőeljárás is van velük szemben folyamatban többek között lopás, garázdaság, kábítószer birtoklás és súlyos testi sértés miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?