Létrehozva: 2019.03.06.

Feleannyiért lehet repülni Bécsből, mint Budapestről

Megdöbbentõ különbségeket találtunk a Wizz Air jegyárai között, pedig ugyanazokat a napokat és úti célokat néztük. Ugyanakkor, ha a magyar fõvárosból indultunk, sok esetben nagyságrendekkel többet fizethettünk, mintha Ausztriából repülnénk. Még akkor is, ha onnan nagyobb a táv.

Rengetegen foglalnak most repülőjegyet a nyári szezonra, azt remélve, hogy így spórolni lehet. Mivel sokat hallani, hogy Bécsben sok minden olcsóbb, s nemrég a %Ripost% is készített egy körképet arról, hogy bizony számos termék az élelmiszertől az illatszeren át a filmig és műszaki cikkig kevesebbe kerül a határon túl, megnéztük, mi a helyzet a repülőjegyekkel. Találomra beütöttünk néhány úti célt és nyári időpontot a Wizz Air honlapján, s megnéztük, mennyibe kerül az út, ha Budapestről, vagy ha Bécsből indulunk. Döbbenetes árkülönbségeket találtunk, és sajnos nem a mi javunkra...  (Mivel az árak a Wizz Airnél folyamatosan változhatnak, így az általunk talált árak mostanra módosulhattak.)

Például a francia riviérára, Nizzába június 3-ai indulással és 10-ei érkezéssel 78 880 forintba kerül az utazás budapesti, míg 30 ezer forintba (95 euro) bécsi indulással!

 

 

 

A ciprusi Lárnakára július 1-ei felszállással és 5-ei visszaúttal 189 100 forint a repülőjegy a magyar, és mintegy 50 ezer forint (160 euro) az osztrák fővárosból...

 

 

 

Máltára augusztus 19. és 23. között itthonról 72 680 forint, míg a sógoréktól feleannyi, mintegy 36 ezer forint (115 euro) a repülőjegy ára – oda-vissza.

 

Megkerestük a Wizz Airt, több példát is küldve nekik, hogy megtudjuk: miért utazhatunk a járataikon sok esetben jóval olcsóbban Bécsből, mint Budapestről.  

„A Wizz Air dinamikus, a mindenkori keresletet tükröző árszabást alkalmaz, ezért a viteldíjak az év folyamán változhatnak. Egyetlen hét viteldíjainak kiemelése nem ad valósághű képet az egyes piacokra jellemző árakról. Általánosságban elmondható, hogy a Wizz Air üzleti modellje lehetővé teszi, hogy a légitársaság folyamatosan alacsony árakon kínálja a repülőjegyeket az utasoknak” – szólt a cég magyarázatmentes válasza.

Ezek után megkérdeztük a tapasztalatainkról Tóth Ákost, az Utazómajom.hu internetes portál alapítóját is. „A bécsi repülőtér csak nemrég nyílt meg a fapados légitársaságok előtt. Így, akárcsak annak idején Budapesten, most ott is jelentős árelőnyökkel próbálják magukhoz édesgetni az utasokat. Ráadásul idén Magyarországon az utazási irodák a népszerű nyári úti célokhoz csomagban vették meg a fapados járatok olcsóbb repülőjegyeit. Vagyis a most ébredő egyéni utazóknak a diszkont cégek sokszor még a hagyományos légitársaságok árainál is drágábban kínálják a jegyeiket” – magyarázza a repülős utak szakértője. Majd így folytatja: „Érdemes összehasonlítani a magyar és az osztrák árakat. Bécsből sokkal több légitársaság indul, a több lehetőség pedig kedvezőbb árakat, távolabbi úti célok esetén pedig kevesebb átszállást hozhat. Ráadásul ott nem kell karámban várakozniuk a fapados utasoknak, mint Ferihegyen. Igaz, pár ezer forintot és néhány órát rá kell szánni a Bécsig való buszozásra, de azzal együtt is érdemes lehet onnan repülni” – összegez.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"