INSIDER

Félelmetes, ellepte Eger belvárosát a víz - Fotó

Hihetetlen mennyiségû eső zúdult Eger városára! A babszem nagyságú jégszemek csupán öt percig verték a belvárost kedden késő délután, mégis mondhatni kisebb Velencévé alakították azt. A helyiek szerint volt, ahol boka fölé is ért a víz. Mi lesz így az ide érkező turistákkal?
  • Szerző: Ripost

"Az eső miatt beragadtam a Széchenyi úton az egyik épületbe, ott vártam ki az ítéletidő végét, ugyanis az úton csordogáló "patak" miatt nem bírtam kilépni az intézetből. Ahogy elállt az eső, még tíz percet várnom kellett, hogy valamennyire elfolyjon a víz, hogy át tudjak menni az úton" - mondta a %%-nak a helyi Molnár Barnabás.

A csatorna láthatóan nem bírta elnyelni a hirtelen jött nagy mennyiségű vizet

- vélekedett Kromek János, szintén egri lakos.

Ám a helyiek szerint a rosszul kiépített csatornázás miatt ez gyakori jelenség a városban, most ismét több utcában javítják a rendszert.

A helyiek nem tudják, mi lesz így a látogatóikkal, hiszen a hosszú hétvégén - a szállodai foglalások szerint - Egerbe várják a legtöbb turistát. Ám csütörtökön újabb markáns hidegfront jön: az ország északi, északkeleti és keleti részén tovább zivatarokra, viharos szélre kell számítani, így Egerben is, míg délkeleten kisüt a nap. „Eger úgyis fürdőváros, ez igazi látnivaló” - viccelődtek a lakosok a Facebookon, abban reménykedve, hogy a napokban nem árasztja el az eső a belvárost.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?