INSIDER

Felfoghatatlan borzalom: halálra vertek egy nyugdíjas asszonyt a saját házában Borsodban

Holtan találták otthonában a 94 éves Vali nénit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hegymegen.
  • Szerző: Ripost

A 94 éves Valika néni holttestére az egyik ismerőse talált rá a mindössze 150 lelkes településen, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hegymegen. Az asszonyt mindenki szerette és tisztelte. Köztudott volt, hogy Valika egyedül lakott, de a környéken élő rokonai sokat látogatták őt.

„Nagyon gyakran jöttek hozzá a rokonai, gyerekei és unokái, de azért köztudott volt, hogy a házban egyedül lakik” – mesélte a Borsnak egy helybeli.

„Szörnyű belegondolni, hogy az a szegény asszony, aki végigdolgozott egy életet, tisztességgel felnevelte a gyerekeit és imádta az unokáit, így menjen el” – mondta szomorúan.

A helyiek nem értik, miért támadták meg.

„Valika nem ártott senkinek, haragosa sem volt, és nem vetette fel a pénz sem, mostanában pedig már ki sem járt, csak a portája előtt tett-vett. A korához képest egyébként igen fitt volt, mindenkihez volt egy kedves szava, aki elhaladt előtte. Lehet, hogy a gyilkosa is ismerte. Nem tudjuk, ki lehet, de nagyon reméljük, hogy nem helyi, még belegondolni sem merünk, hogy egy ilyen gyilkos ólálkodik a mi csendes falunkban”.

A Bors úgy tudja, hogy támadója berontott az asszonyhoz, és agyonverte a nyugdíjast, majd elmenekült. Rejtőzködése nem tartott sokáig, ugyanis péntek délután már el is fogták, az 51 éves férfit most halált okozó testi sértéssel gyanúsítják, kezdeményezték előzetes letartóztatását.

És ezeket olvastad már?