INSIDER

Felfoghatatlan fájdalom: apával és lányával végzett a csendes gyilkos Szerencsen – fotó

Két ember meghalt szén-monoxid-mérgezésben Szerencsen hétfőn.
  • Szerző: Ripost

Két ember meghalt szén-monoxid-mérgezésben Szerencsen hétfőn – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dojcsák Dávid tájékoztatása szerint a szerencsi tűzoltók mérései magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak ki a sorházi lakásban, amelyben nyílt égésterű gázkazán üzemelt. A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő.

A szerencsi polgármesteri hivatal két dolgozója az 56 éves Soltész Zsolt és a 26 éves Soltész Mercédesz hunyt el a szénmonoxid-mérgezésben. Apát és lányát gyászolja a város – szúrta ki a Blikk Nyiri Tibor bejegyzését.

Mély megrendüléssel és fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy Soltész Zsolt (56) és Soltész Mercédesz (26), a Szerencsi Polgármesteri Hivatal dolgozói 2021. február 1-re virradóra tragikus hirtelenséggel – az elsődleges információk szerint szén-monoxid mérgezésben – elhunytak. Szerencs Város Önkormányzata őszinte együttérzéséről biztosítja a hozzátartozókat, a gyász óráiban osztozik fájdalmukban és felajánlotta, hogy munkatársaitól saját halottjaiként búcsúzik” – írja a polgármester a közleményében.

Ha a lakók nyílt égésterű fűtőeszközt vagy vízmelegítőt használnak, és a tűz környezetében nem megfelelő a levegő-utánpótlás, mérgező szén-monoxid keletkezhet függetlenül attól, hogy gázzal, fával, brikettel, szénnel vagy olajjal fűt valaki.

A szén-monoxidot sem az emberek, sem az állatok nem képesek érzékelni, ezért mindenképpen tanácsos egy jó minőségű érzékelőt beszerezni otthonra – hívta fel a figyelmet Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?