INSIDER

Félholtra verte csecsemőjét a halásztelki nő, soha többé nem nevelhet gyereket

A nőt pszichiátrián is kezelték, mégis gyereket vállaltak a férjével.
  • Szerző: Ripost

Megszületett az ítélet annak az anyának az ügyében, aki félholtra verte pár hónapos csecsemőjét Halásztelken. A bíróság kedden úgy döntött, 2 év felfüggesztett börtönt kap az asszony, ám sem Szonját, sem a későbbi gyerekeit nem nevelheti. A kislányát elvették tőle, a szülői felügyeletet megszüntették.

Képünk illusztráció

A vádlott 2012-ben kötött házasságot férjével, akivel Halászteleken éltek, míg egy betegség miatt a nőt 2015 nyarán leszázalékolták. Pszichiátriai osztályra került és ott kezelték. Ennek ellenére a házaspár mégis a gyermekvállalás mellett döntött, így a kezelőorvos csökkentette a gyógyszeres kezelését. A nő rendszeres orvosi és pszichológiai ellátásban részesült és 2016. január 21-én, egészségesen megszülte a kislányát.

A csecsemőt közösen gondozták: egyik alkalommal: 2016. május 18-án hajnalban a gyermek felsírt, a vádlott pedig a gyerekszobába ment, hogy tisztába tegye, amíg férje elkészítette az ételét, majd ő visszament a hálószobába. Ezután a nő – pontosan meg nem határozható módon – a gyermeket bántalmazta és megrázta, majd visszament férjéhez és azt mondta neki, hogy a kislány keveset evett.

Reggel ismét keserves sírásba kezdett a gyermek, az apja kiment a konyhába, hogy ételt készítsen neki, míg a nő a gyerekszobába ment. A férj kérte, hogy hozza ki a kislányt, de amikor a karjaiba vette és próbálta megnyugtatni, a baba teste elernyedt, tónustalanná vált, horkolva lélegzett, ezért azonnal telefonált a mentőknek.

Az asszony először titokban tartotta, hogy valóban mi történt a gyermekkel. Azonban többszöri kérdésre a kórházban csak annyit mondott:

Leesett a pelenkázóról.

A gyerek maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségkárosodást szenvedett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?