INSIDER

Felkutatná a felelősöket az ablakból kizuhant érdi fiú édesapja

A fiú édesapja önmagát is vádolja a történtek miatt, miközben meg akarja találni a felelősöket.
  • Szerző: Ripost

A szíve, a teste még az életben maradásért küzd, de Nagy Richárd agya már halott. A János kórház intenzív osztályán fekvő 17 éves focista édesapja sírva búcsúzott el a fiától.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: 123rf)

„Ricsinek a nyaka, a gerince is eltört, emiatt csak a kórházba kerülése után két nappal tudták elvégezni rajta a CT-vizsgálatot. Az orvosok utána mondták el, hogy a fiam menthetetlen, nincs olyan idegsebészeti eljárás, amivel az agyát működésre bírhatnák” – mondta könnyes szemmel a Blikknek Nagy László kőműves, a fiú édesapja. „Ez azt jelenti, hogy a kisfiam tényleg menthetetlen, bármelyik percben meghalhat, de úgy gondolom, pár napig még nem kapcsolják le őt a gépről. Amikor elbúcsúztam tőle, olyan volt, mintha aludna.”

A budapesti kőműves magánnyomozásba kezdett, és nagyon gyorsan megtalálta Kaposváron azokat a fiatalokat, akik Ricsivel együtt voltak a tragikus estén.

„Elhatároztam, hogy megkeresem azt az embert, aki Ricsinek marihuánás cigarettát és az LSD-t adott. Ha előbb találom meg őt, mint a rendőrség, akkor lehet, én is börtönbe kerülök” – fogadkozott az apa. „A kaposvári fiúk elmondták, hogy többen is rosszul lettek a drogtól, volt, akit levittek az utcára, ott ápolták. Azon őrlődöm, mit tehettem volna másképp? Tiltottam volna meg a fiamnak, hogy buliba menjen? Hiszen majdnem felnőtt!”

Az apa elmondta, már az is hihetetlen, hogy az ő tiszta lelkű fia verekedett, azt pedig nem tudja elfogadni, hogy kiugrott az ablakon.

„Megmondtam a rendőröknek is, hogy ezt nem hagyom annyiban, ki fogom deríteni az igazságot. Sajnos, a kisfiamon most már nem tudok segíteni, de az emlékének igen.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?