INSIDER

Felmenthetik az édesanyát, aki megfojtotta kislányát a Havanna-lakótelepen

A főügyészség vádat emelt az elkövetővel szemben, ez vár rá a következőkben.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a is beszámolt, a Havanna-lakótelepen megölte egyéves kislányát P. Orsolya. Az asszony egy darabig gyermeke mellett maradt, majd sétálni indult, végül másnap feladta magát a rendőrségen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádirat szerint a harminckilenc éves nő egyedül gondozta egyéves gyermekét. Az anya kimerült és úgy érezte egyedül nem képes gyermeke felnevelésére. Emiatt elhatározta, hogy kioltja kislánya életét, amelyet 2020. április 4-én, a XVIII. kerületben megtett, majd másnap ezt bejelentette a rendőrségen.

Budapest, 2020. április 5.
Bûnügyi helyszínelõk dolgoznak 2020. április 5-én a XVIII. kerületi Havanna utcában egy társasháznál, ahol egy 38 éves nõ megölte egyéves kislányát. Az elkövetõ P. Orsolya maga jelentkezett a Budapesti Rendõr-fõkapitányság Központi Panaszirodáján, ahol a vallomástétel után a rendõrök elfogták.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben előre kitervelten, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

„Ilyen esetekben a szakértői vélemény köti az eljáró hatóságokat és törvény írja elő a felmentést, mivel a terhelt nem büntethető a kóros elmeállapota miatt. Az ügyészség indítványozta a vádlott kényszergyógykezelését, ami egy határozatlan idejű, szabadságelvonással is járó intézkedés, ez szolgálja a társadalom védelmét és a vádlott egészségügyi érdekeit. A nő jelenleg sincs szabadlábon, ügyészi indítvány alapján előzetes kényszergyógykezelés alatt áll” – nyilatkozta lapunknak dr. Rab Ferenc Levente főügyészségi ügyész, helyettes szóvivő.

 

És ezeket olvastad már?