Létrehozva: 2021.06.30.

Kis híján leégett az autó: ezeket a tárgyakat ne hagyd a kocsiban nyáron

Kis híján leégett annak a férfinek az autója, aki a hűsítőnek szánt palackos vizet az autója ülésén felejtette.

Az már szerencsére a többségben tudatosult, hogy élőlényt a meleg autóban hagyni felelőtlenség, de sokan még csak nem is sejtik, hogy bizonyos tárgyak az autóban felejtve kimondottan veszélyesek lehetnek. A Metropol egyik olvasója mesélte el hitetlenkedve a saját történetét, ahogy elkezdett füstölni az autójának ülése, majd ki is gyulladt. Az ok: véletlenül egy üveg vizet hagyott az anyósülésen.

Fotó: Metropol

„Van egy kertem, ahova kimentem, hogy elvégezzem a kinti munkákat. A vizet a nagy sietségben csak bedobtam a kocsiba, és jól ott is felejtettem, amikor kiszálltam autómból. Lett is baj majdnem! A víz, mint egy nagyító működött, és majdnem felgyújtotta az autót!„ - idézte fel el Vágó Mihály a „meleg” helyzetet. „Azért is volt meglepő, mert direkt fa alá álltam, sőt a szélvédőre még fóliát is tettem a nap sugarai ellen. Azonban nem gondoltam bele abba, hogy hogyan halad majd a nap az égbolton” - mesélte a jászberényi férfi, aki mivel az autója közelében dolgozott, ezért a jármű rádiójából zenét hallgatott, emiatt pedig letekerte az anyós ülés ablakát. A nap mozgásával pedig a lehúzott ablakon keresztül egyre jobban a vizesüvegre sütött a fény.

Fotó: Metropol

„Nagyon nagy szerencsém volt, hogy még időben megláttam„ – mondta borzongva férfi, akinek egyszer csak az tűnt fel, hogy az autója környékéről füst száll fel, majd amikor odasétált, vette észre, hogy az üveg és az ülés közül szivárog a füst. Végül a „kutyaharapást szőrével” elvet követve magával az üveg vízzel oltotta el az ülésén izzó parazsat. Mihály szeretné, ha mindez tanulságul szolgálna másnak is, ezért mesélte el a Metropolnak a történetet.

Fotó: Metropol

Felrobbant a szódásüveg Nem mindenki volt olyan szerencsés, mint Mihály. Évekkel ezelőtt hasonló baleset áldozata lett Kovács Zsuzsanna is, csak ő nem úszta meg a kocsi nagyobb sérülése nélkül. Fotó: Metropol Berobbant kézfertőtlenítő Még tavaly nyáron a XI. kerületben hevült fel egy a napon, lángba borítva egy Audit. Szerencsére az autóban ekkor nem tartózkodott senki, de a kocsi teljesen a tűz martaléka lett. „Még mindig ráz a hideg, ha eszembe jut, mi történt volna, ha a férjemmel mi is épp bent ülünk. A járvány kitörésekor tettük a fertőtlenítőt az autóba, mint sokan mások, most viszont könyörgök mindenkinek, esze ágába se jusson követni ezt a példát” – nyilatkozta akkor a nek Szilvia. Megperzselt ruha Mihály története alatt több különleges történetet is elmeséltek a kommentelők. Ilyen volt az is, amikor a nap sugarai egy ruhadarabot pusztítottak el. „Én is jártam így egyszer, csak nem autóval. Lelátón ültem, sütött a nap, ásványvíz volt az ölemben. Egyszer érzem, hogy valami „szúrja” a hasam. Egy lyukat égetett a nap a palackon keresztül az aláöltöző felsőmön (ami rugalmas, műszálas anyagból volt) és a bőröm is megpirult egy kicsit„ - írta a pórul járt hölgy. Bombaként működő öngyújtók „Igen! Oda kell figyelni, nekem egyszer egy öngyújtó robbant föl. Szerintem baromi nagy szerencsém volt, hogy nem lett az autóból egy halom hamu” – mesélte el a történet alatt Mihály egyik ismerőse. „Én is az öngyújtómat felejtettem az autóban, felrobbant, de szerencsére baj nem történt” – erősítette meg egy másik hozzászóló, aki ugyancsak kis híján úszta meg a katasztrófát.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kísérteties alak jelent meg a Hold mögött

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

hirtv.hu

Fejlemények az orosz-ukrán háborúban + videó

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

vg.hu

Új üzemanyagárak: megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése – szerdától sokkal olcsóbb adják a dízelt

origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

travelo.hu

Ez lehet Görögország legfotogénebb szigete

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi

INSIDER

Aggodalom: visszakerült a kórházba a magyar kislány, akit kiságyában harapott meg egy patkány