INSIDER

Felturbózzák az iskolákat, 200 ezer gyerek kap új lehetőségeket

Három éven belül minden 5. gyerek olyan iskolában tanul majd, amelyik fontos felújításon esett át. A digitális oktatás feltételeit is megteremtik.
  • Szerző: Ripost

"A munkák során új, korszerűen felszerelt tantermeket alakítanak ki, megújulnak a nyelvi képzési helyszínek, informatikai eszközök érkeznek"

– jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Elmondta, hogy zömében a hátrányos helyzetű településeken kezdik meg a fejlesztéseket, vagyis elsősorban Borsod és Bács-Kiskun megyében. Pest megyében például tanterembővítésekre, új iskolák építésére is szükség van. A programba bevont 527 iskolából 436 általános iskolát és középfokú intézményt felújítanak, 91 esetben bővítések történnek. Az intézmények egyébként szeptember elsején kapják meg az értesítést arról, hogy részt vesznek-e a programban.

2019-re minden iskolában lesz wifi

Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére minden hazai iskolába bevezetik a szélessávú internetet valamint az épületeken belüli wifi-rendszereket is kiépítik – jelentette ki a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás kiemelte, hogy a fejlesztések hátteret biztosítanak majd a digitális oktatásnak. Az internethálózat fejlesztései már most zajlanak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?