INSIDER

Ferencvárosban ismét dugót okoz a forgalom átszervezés – Videó

Dugók miatt anyáznak megint a pesti autósok. A kilencedik kerületben, a Közraktár utcában ugyanis elvettek egy forgalmi sávot az autósok elől, parkolóhelyeket festettek fel a Boráros tértől kezdődő szakaszon.
  • Szerző: Ripost

A körúthoz hasonlóan, ahol biciklisávokat alakítottak ki, az autósoknak egy sáv maradt. Reggel és délután bedugul ez a rövid szakasz, ráadásul amióta a körúton és sok budapesti utcában is biciklisávok akadályozzák a közlekedést, sokan választják a rakpartot. Ez is a forgalomcsillapítási mintaprojektek következménye.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Az egész környéket a Ferenc körúttal együtt tönkretették zöldítés címen, csak rombolni tudnak„ - írja egy kerületi lakos a Facebookon.

„Ezzel a pár hellyel még nem oldotta meg a parkolási problémát, viszont most itt is dugó alakult ki” – hőbörög egy másik.

Ahogy már a megírta, teszt jelleggel több ilyen mintaprojekt kezdődött Budapesten. Ferencvárosban is, hasonlóan Erzsébetvároshoz, azt akarják elérni, hogy a kisebb utcák helyett a nagyobb utakat használják a kerületen átutazók. A cél érdekében itt is három utcában változtatják meg a forgalmi irányt és parkolóhelyeket szüntetnek meg. Valószínűleg a megszüntetett parkolók pótlására szolgálnak ezek az újonnan felfestettek.

A 10-15 új hely miatt viszont naponta autósok százai ülnek a dugóban. Az egy hete felfestett új helyek viszont szinte üresek. Két autó élt az új parkolóhely lehetőségével, amikor ott jártunk, viszont a 2 perces utat 6 perc alatt tettük meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?