INSIDER

Fertőzésveszély Szolnokon? Kegyetlen állapotokra derült fény

Az orrfacsaró bûzből és a látványból is elegük van a lakóknak. Egyelőre azonban úgy tûnik, tehetetlenek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ismeretlenek piszkítják össze rendszeresen a szolnoki Széchenyi városrészben található orvosi rendelő melletti kis közt. A helyieket hiába zavarja borzasztóan a helyzet, úgy fest, tehetetlenek. A szoljon.hu egyik olvasója fogalmazta meg panaszait az ügy kapcsán.

"Sajnos, nem egyszer előfordult már, hogy toalettnek használták ezt a kis közt. Rendszeresen látom, hogy néhányan itt végzik el kisebb-nagyobb dolgaikat. Az csak az egyik része, hogy látványnak sem szép, de így, nyáron a szagok is borzalmasak" – mondta dühösen a portál Széchenyi városrészben élő olvasója, aki azt is elárulta, ahogy ő látja, nem hajléktalanok piszkítják tele az utcát.

A panaszkodó lakó elárulta, hogy már a közelben lévő orvosi rendelő mosdóját is inkább már kulcsra zárják, hogy ne kelljen folyamatosan takarítani, az viszont számára is rejtély, miért nincs a környéken egyetlen nyilvános vécé sem.

Az ügy kapcsán egy anyuka is megszólalt, ő leginkább egy esetleges betegség elterjedésétől tart. "Nem tudhatjuk, milyen következményekkel járhat, ha nem oldódik meg ez a probléma" – fejezte ki aggodalmát a hölgy.

A portál megkérdezte Pókász Endrét, a városházi sajtószóvivőt is, aki elmondta, "köztisztasági szabálysértésnek minősül az eset, így ilyenkor az első lépés a rendőrség értesítése", ugyanakkor az ügy szempontjából az lenne a legjobb, ha sikerülne tetten érni az egyik személyt. Ennek hiányában ugyanis csak ismeretlen tettes ellen indulhatna eljárás. Pókász elárulta azt is, hogy azért nincs nyilvános vécé a helyen, mert a terület lakóövezetnek minősül, oda pedig nem szoktak ilyeneket telepíteni.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?