INSIDER

Kiadták a riasztást: viharos széllel és jégesővel csap le a zivatar

Több megyét érintő figyelmeztető előrejelzést közöltek a meteorológusok. Villámlás, szélerősödés és jégeső is előfordulhat.
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Intézet figyelmeztető előrejelzése szerint szombaton az északi megyékben (elsősorban az Északi-középhegység egyes tájain, esetleg a Kisalföldön) a záporok mellett néhol nem lehet kizárni zivatar kialakulását.

Továbbá a Dunántúlon az északnyugati szelet viharos (60-65 km/h) széllökések is kísérhetik. A szél az esti órákra fokozatosan veszít erejéből.

Szombaton tovább növekszik, vastagszik a felhőzet és az ország jelentős részén erősen felhős, borult égre kell készülni, csak az ország északi harmadán lehet kevesebb felhő.

Az összefüggő felhőzet délelőttig dél felé elhagyja az országot, majd napközben a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és többfelé kell záporok, néhol zivatarok kialakulására készülni. Késő estére a legtöbb helyen feloszlanak a gomolyfelhők és kiderül az ég. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között változik.

Vasárnap a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, majd estére már jórészt összeesnek a gomolyok. Elszórtan előfordulhat záporeső. Főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?