INSIDER

Filmbe illő akció: a rendőrök rángatták ki a budapesti lakásból a szír embercsempészt – videó

Legalább 33 alkalommal vittek migránscsoportokat Ausztriába.
  • Szerző: Ripost

A sofőrt, majd az őt irányító nő után az embercsempész bűnszervezet szír vezetőjét is elfogták – írta honlapján a rendőrség. A nemzetközi bűnözői csoporttal szembeni nyomozás év elején indult.

A nyomozást azután kezdték meg a Bács megyei rendőrök, hogy január 14-én Jakabszállás térségében elfogtak egy férfit, E. Attilát, aki autójában, illetve annak csomagtartójában éppen öt szír migránst csempészett át az országon.

A rendőrök megállapították, hogy az embercsempészetet egy budapesti nő, O. A. Károlyné koordinálta. A nőt június 16-án fogták el, a házát átkutatták, ott találtak további bizonyítékot a banda más tagjaira vonatkozóan.

A rendőrség azt írja, a bűnszervezet tagjai 2019 októbere és 2020 januárja között a szerb- magyar határ térségéből legkevesebb 33 alkalommal, főképp szír és afgán állampolgárságú migránst szállítottak Magyarországról Ausztriába. Alkalmanként 3-6 embert vittek, és volt, hogy naponta többször is fordultak.

A szállításért a szervezők migránsonként 120-250 euro összeget fizettek a sofőröknek.

A KR NNI Illegális Migráció Elleni Osztályának nyomozói beazonosították a bűnszervezet vezetőjét, A. F. szír állampolgárt, akit október 6-án fővárosi tartózkodási helyén fogtak el. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?