INSIDER

Filmbe illő módon fogták el a kispesti autófosztogatót

Taxisokkal és civilekkel közös akcióban sikerült kézre keríteni a feltételezett autófeltörőt Kispesten.
  • Szerző: Ripost

Már hónapok óta tört fel autókat egy 44 éves férfi Kispesten. A tolvaj egy károsult szerint mindig ugyanabban az időben próbálkozott, így sikerült elkapni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Taxisok, rendőrök és civilek is keresték már, mert tucatszám törte fel a kocsikat. Volt, amikor egy éjszaka alatt 4-5-öt is!” – mesélte a -nak egy neve elhallgatását kérő áldozat. Mint mondta, a sok pórul járt autós járőrszolgálatot szervezett, végül egy taxis vette észre az elkövetőt, aki egy autó mellett állt. A férfinak így épp akció közben érkezett társasága két taxis személyében.

„Az egyik utcában felfigyeltünk rá, egyből futásnak eredt, amikor meglátott minket. Üldözőbe vettük, majd egy részen visszafelé kezdett rohanni. Átugrott egy kerítésen, és ez lett a veszte – mesélte az egyik taxis, akinek a gyanú szerint szintén feltörte a kocsiját az üldözött. „Lezártuk a területet, további taxisok érkeztek, ők is segítettek, aztán a rendőrök is megérkeztek és részt vettek az útzárban. Akárhol akart volna kijönni, láttuk volna. Végül a rendőrök hozták ki” – idézte fel az izgalmas perceket a taxis, aki elárulta, két civil, két lakó, négy taxis, illetve a rendőrök és a polgárőrök vettek részt a közös „akcióban”, ahonnan a rendőrök megbilincselve vitték el a férfit.

Fotó: police.hu

A rendőrség lapzártánk idején adott ki közleményt, amelyben 11 autó feltöréséről és egy betörésről is szó volt, a férfi, a 44 éves, budapesti U. Márk az autók feltörése mellett egy garázsból 145 ezer forint értékben pénzt és szerszámgépeket is lopott. Őrizetbe vették.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?