Létrehozva: 2019.03.04.

Fordulat az eltűnt villanyszerelő ügyében, ez jön most

A férfi családja még mindig reménykedik, és nem akarnak tétlenül várni.

Hiába telt el majd egy év Mácsik Zoltán eltűnése óta, a családja egyetlen pillanatig sem adta fel a reményt, hogy élve viszontlátja a villanyszerelőként dolgozó férfit. Felesége és lánya újabb keresést tervez a családapa felkutatására, reményeik szerint sokan csatlakoznak majd hozzájuk.

"Terveink szerint az újabb keresés március 16-án lesz" – mondta Zoltán felesége a Blikknek, aki mindenkit kér, hogy ha van rá lehetősége, csatlakozzon hozzájuk.

Mácsik Zoltán tavaly húsvétkor tűnt el, miután találkozott a munkaadójával, É. Imrével. A vállalkozó egy nagyobb összeggel tartozott a villanyszerelőnek, és azt ígérte neki telefonon, ha odamegy az abdai benzinkúthoz, kifizeti neki az elmaradását. A töltőállomáson készült kamerafelvételek rögzítették a két férfi találkozását, azóta viszont senki nem tud semmit Mácsik Zoltánról.

A villanyszerelő megölésével É. Imrét gyanúsítja a rendőrség, a férfi jelenleg is letartóztatásban van. A győri vállalkozó nem ismerte be a gyilkosságot. É.-t azóta meggyanúsították egy másik, szintén nyomtalanul eltűnt villanyszerelő, O. Vilmos megölésével is. Õ azonban állítja: semmi köze a két férfi eltűnéséhez.

"É. Imre egy dologgal nem számolt, azzal a szavakkal ki nem fejezhető határtalan szeretettel, ami hármunkat, a férjemet a lányomat és engem összeköt. Jobb, ha tudomásul veszi, hogy amíg élünk, mi nem adjuk fel Zoli keresését. Senki és semmi nem állíthat meg minket, harcolunk küzdünk, kutatunk, hogy végre kiderüljön, mi történt a férjemmel.

Ha tényleg megölte Zolit, akkor ő abban a pillanatban engem is megölt. Tizennégy éves korunk óta vagyunk együtt a legnagyobb megértésben és szerelemben. Amióta eltűnt, a lányommal rettegünk minden ünneptől, hogyan miként fogjuk nélküle átvészelni" – mondta sírva a lapnak Mácsik Zoltánné.

Zoltán családja egyszer már szervezett egy keresést. Akkor a civil kutatócsapat nem jutott eredményre. Elmentek többek között É. Imre telkének környékére, mert azt sejtették, talán ott tartja fogva a férfit, aki nem tud életjelet adni magáról.

"Akkor későn hirdettük meg az akciót, így talán nem jutott el olyan emberekhez, akik szívesen segítettek volna nekünk. Most majd nagyon odafigyelünk a részletekre, hogy még többen tudjanak csatlakozni. A rendőrségtől semmiféle tájékoztatást nem kapunk, a nyomozás érdekeire hivatkoznak. Így nincs más lehetőségünk, mint a kezünkbe venni a Zoli utáni kutatás szervezését."

É. Imre majd egy éve van letartóztatásban. A nyomozási bírónak március 11-ig kell döntenie annak meghosszabbításáról, avagy arról, hogy házi őrizetbe kerülhet a gyanúsított. A férfit emberöléssel gyanúsítják, így akár élete végig börtönben maradhat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lezuhant egy Airbus A320-as utasszállító repülőgép Karacsi lakónegyede felett, 98 ember meghalt

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Óriási fordulat: mégis együtt folytatja a Házasság első látásra párja

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

mandiner.hu

Havas Henrik nagyot ment: „Én ismerem Orbán Viktort, beledöglene, ha Schmitt Pál és Novák Katalin után Sulyok Tamás is lemondana”

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon