INSIDER

Fotókon: újabb Moderna-vakcinaszállítmány érkezett Budapestre

Teherautóval érkezett meg az újabb szállítmány vakcina a fővárosba.
  • Szerző: Ripost

Kedden újabb adag vakcina érkezett Magyarországra! Az amerikai Moderna cégről kaptuk a következő szállítmány vakcinát, ami teherautóval érkezett meg a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának épületéhez. Minderről az MTI fotókat is közölt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A brüsszeli vakcinabeszerzés teljesen kiszámíthatatlan és kevés vakcina érkezik. Magyarország ezért mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. Pénteken újabb vakcina beszerzéséről született megállapodás: 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várunk 3 hónap alatt. Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak, és már több országban is alkalmaznak.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötöttünk le több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből eddig csak az Pfizer és a Moderna vakcinák érkeztek Magyarországra.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Pénteken az EU-ban harmadikként az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyaga is megkapta az uniós forgalomba hozatali engedélyt. Ezt a vakcinát a magyar hatóság már korábban engedélyezte. Így hamarosan ebből a vakcinából is érkezhet hazánkba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?