INSIDER

Friss: Orbán Viktor bejelentése a kijárási korlátozásról

Orbán Viktor miniszterelnök virológusokkal egyeztetett a Karmelita kolostorban, majd az egyeztetések után a miniszterelnök azokat a lépéseket jelentette be, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezésben a húsvéti ünnepek előtt szükségesek.
  • Szerző: Ripost

A miniszterelnök reggel az operatív törzs tagjaival egyeztetett, majd a budapesti János kórházban járt, később járványügyi szakértőkkel folytatott megbeszéléseket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2020. április 9.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) virológusokkal egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. április 9-én. A kormányfõ mellett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (bal szélen).
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor ezután alakította ki álláspontját és jelentette be azokat a lépéseket, amelyeket a vírus elleni védekezésben szükségesnek gondolnak. A március 27-én bejelentett kijárási korlátozás április 11-ig azaz nagyszombatig hatályos.

A miniszterelnök csütörtök délután Facebook oldalán bejelentette:

határozatlan időre hosszabbítják meg a kijárási korlátozást, és hetente döntenekarról, hogy kell-e még.

 

Döntöttek arról is, hogy húsvét idejére a polgármesterek további szigorító intézkedéseket vezethetnek be, egészen húsvéthétfő éjfélig.

Fokozottan kérte, hogy tartsa be mindenki a mostani szabályokat. „Húsvét idején is vigyázzunk egymásra” - zárta gondolatait.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?