INSIDER

„Géza remek apa volt, az összes gyermeke rajongva szerette” – Újabb részletek a zalaszentmihályi horgásztragédiáról

Borzalmas tragédia rázta meg vasárnap délelőtt a Zala megyei K. családot. Az édesapa, Géza a fiával, Kristóffal és egy barátjukkal horgászni ment a közeli zalaszentmihályi horgásztóra.
  • Szerző: Ripost

Mivel hűvös este volt, a három férfi befűtött a pici vízparti kalyibában, amit egy ismerősüktől kaptak kölcsön arra a hétvégére. Az ablakokat és az ajtót bezárták, majd melegíteni kezdtek a kis vaskályhában. Mint a is megírta, másnap reggel egyikük barátnője holtan találta mindhármukat: füstmérgezés végzett velük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

„Még soha nem történt ilyen tragédia ennél a tónál„ kezdte megrendülten a Blikknek a Zalaszentmihályi Horgászegyesület elnöke, Bodorján Jenő. A horgászegyesület eddig nem szabályozta, hogy ki hogyan fűt a házakban, csak azt ellenőrizték, tisztán tartja-e a tulajdonos a portáját. Így azt sem lehet tudni, hogy a hármas halált okozó kályhát látta-e valaha szakember. Az elnök hozzátette: mivel a családjuk nem tudta elérni a férfiakat, egyikük barátnője sietett a helyszínre.

„Amikor felfedezte a holttesteket, nagyon megijedt szegény, de hamar ott volt egy egyesületi tagunk, aki azonnal hívta a rendőrséget. Amint kiértek a zsaruk, mindenkit elküldtek a tótól, majd megkezdődött a több órán át tartó helyszínelés. Rettenetesen sajnálom őket, őszinte részvétemet fejezem ki a családtagjaiknak” – tette hozzá az elnök.

A tragikus sorsú apának, Gézának és a fiának, Kristófnak közös szenvedélyük volt a horgászat, évtizedek óta közös élmény volt ez számukra.

Náluk hagyomány volt az együtt pecázás. Az ilyen túrák után mindig ragyogó arccal, örömmel mesélték, hogy mit fogtak, vagy elkeseredetten panaszolták, ha nem volt kapás. Géza remek apa volt, az összes gyermeke rajongva szerette őt„ – sírta el magát a családapa egyik ismerőse.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?