INSIDER

Ma kihallgatja Gődényt a Nemzeti Nyomozóiroda

A decemberi rémhírterjesztési ügy miatt hívták be kihallgatásra Gődényt. A vírustagadó, oltásellenes patikus azt állítja, ő csak igazat mondott.
  • Szerző: Ripost

„Engem péntekre kihallgatásra idézet a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársa a decemberi üggyel kapcsolatban„ - mondta élő bejelentkezésben a követőinek Gődény György.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gődény György gyógyszerész arról híresült el, hogy tagadta a koronavírus-járvány létezését és támadta a védelmi intézkedéseket, az oltás ellen uszított és rémhíreket terjeszt.

Mint megírta, decemberben le is tartóztatták a vírusszkeptikus patikust. Felesége, Gődény Melinda írta a posztot, miszerint hajnalban érkeztek ki hozzájuk a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei. Házkutatást tartottak, lefoglaltak vagyontárgyakat és őrizetbe vették Gődény Györgyöt.

Gődény György

Gődény Györgyöt kihallgatják (Fotó: Facebook)

„Érdekes időzítés, hogy pont most, amikor szervezem hétvégére a tüntetést” – jegyezte meg. „De legalább összetehetem a két kicsi kezemet, hogy nem hajnalban ébresztettek” - tette hozzá cinikusan.

Az oltásellenes patikus úgy gondolja, hogy megalapozatlan a rémhírterjesztés vádja és nem érti, hogy miért kell bemennie a rendőrségre. „Ez van, be kell mennem a rendőrségre és nem tudom, hogy mi lesz ott. Valószínűleg kérdéseket fognak feltenni és elmondom, hogy amit állítottam, az mind tudományos, megalapozott. Lehet, hogy nem egyezik a kormány véleményével, de nem rémhírterjesztés” – magyarázkodott.

A maszk-és oltásellenes nézeteiről híres patikus február végi rendezvénye miatt nagyon aktív: mindennap élő bejelentkezésben buzdít a részvételre, csapatokat szervez vidékről.

Közben fel sem fogja, rendkívül veszélyes, amit csinál, a harmadik hullám elején tömegrendezvényt szervez és maszk nélküli részvételre buzdítja a követőit.

Amikor a részleteket magyarázza, a síp, zajkeltő eszköz és feltöltött telefon mellett kitér a maszkokra is. „Ne szájat és orrot eltakaró maszkban gyertek, hanem álarcban„ – kéri őket. Elmondja: ő is a bohóc álarcát használja minden esetben, ahol a törvény szerint maszkban kell lenni. A maszk nélküli részvételre buzdító Gődény szerint bármilyen álarc, a gyerek Pókember jelmeze is jó lesz.

Az oltás ellen is uszított

Gődény egyik Facebook bejegyzése az AstraZeneca gyógyszercég által kifejleszett vakcina ellen hergel, súlyos pontatlanságokkal és szándékos félrevezetéssel. A sorra vette az állításokat és utánanéztünk a tényeknek. Kiderült: mind ferdítés.

Ki ez az őrült járványtagadó? Ha kíváncsi vagy rá, keresd a 7 hetilapot az újságárusoknál és egyéb árusítóhelyeken!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?