INSIDER

Így buzdít törvényszegésre a Gődényt támogató csoport, sokba fájhat, ha bedőlsz nekik

Meggyőzőnek tűnhet az a jogi rizsa, amit a maszktagadók a rendőrök előtt akarnak papíron lobogtatni. Ám a Gődényt támogató csoport felületén megjelent levél senkit sem véd a bírságtól.
  • Szerző: Ripost

Újabb veszély fenyegeti azokat, akik komolyan veszik a Gődényt támogató csoport posztjait. Az egyik bejegyzés ugyanis egy jogi megfogalmazású levéllel buzdítja az embereket törvényszegésre. Nem elég, hogy a saját, illetve mások egészségét veszélyeztetik azok, akik a koronavírus harmadik hullámában maszk nélkül tartózkodnak az utcán, de komoly bírságot is kockáztatnak, amitől nem védi meg őket a (téves) igazát bizonygató posztoló.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dr. Gődény György

„Nem hordom a maszkot szabad téren! A fenti linket másoltam, de már törölték csak fényképen tudom küldeni.Mindenki másolja ki, mutassa meg a rendőrnek. A szabadtéri maszk viselése SÉRTI AZ EMBERI JOGOKAT! (...) jogtalanul hordatja a maszkot szabadtéren! ISMERD A JOGAIDAT!!!!!” – írja a posztoló Gődényt támogató csoport Facebook oldalán.

Fotó: Doktor Gődény támogatói Facebook csoport

A Gődény Györgyhöz köthető felületen található levél meggyőzőnek tűnik, egy sor olyan kifejezés szerepel benne, mint kormányhatározat, jogszabály, Emberi Jogok Európai Bírósága, ami komollyá próbálja tenni a leírtakat. Más kérdés, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) nem tett olyan kijelentést, mint amit a levélben az EJEB-nek tulajdonítanak, Magyarországon pedig a maszkviselés kérdését nem kormányhatározat, hanem kormányrendelet mondja ki.

Fotó: Doktor Gődény követői Facebook csoport

„A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező” – olvasható a 104/2021. (III. 5.) A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló Kormányrendeletben, melyet a kormány április 8-ig meghosszabbított.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?