INSIDER

Gomolyfelhők árnyékolják el a napot: ilyen időjárást vár ránk a hét elején

A napsütéses időnek a felhők fognak véget vetni.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel csapadék nélkül. Az északi szél napközben több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul -írja az OMSZ.

Fotó: Pixabay

Kedden a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, fátyolfelhőkre számíthatunk. Legfeljebb északkeleten képződhet több gomoly, ott egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Szerdán a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor délután nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A légmozgás többnyire gyenge marad, csupán a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?