INSIDER

Guinness-rekorder szabómester és felesége halt meg a síneken Vácnál

Megrázó családi tragédia: szolgálat közben kellett leváltani a vasárnap késő esti váci vonatbalesetnél elsőként helyszínre érkező körzeti megbízottat, mivel kiderült: a férfi nagyszülei haltak meg a vasúti síneken. Az áldozat egy idős, köztiszteletben álló sződligeti házaspár, akik egy libavacsoráról indultak haza, de Suzukijukat letarolta a nemzetközi expresszvonat.

Kissé megkésett Márton-napi libavacsoráról indult haza vasárnap késő este a sződligeti Bőcs házaspár– de amikor felálltak a vacsoraasztaltól, nem sejtették, hogy ez lesz az utolsó útjuk…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Megcsúszhattak a nedves kavicson és beakadtak

Hazafelé tartottak, a Václiget és Sződliget közötti vasúti átjárón keresztül. A fénysorompó a hatóságok szerint működött, így valószínűleg szabad jelzésnél indultak át – de hirtelen piros lett a lámpa. A nyomokból úgy látszik, autójuk a nagy esőben félrecsúszhatott, és beszorulhatott pont az átkelő közepén. Hogy az idős házaspár miért nem szállt ki az autóból, amikor észlelték, hogy nem tudnak haladni, már sosem fog kiderülni. Lehet, hogy nem volt idejük rá, mert a Metropolitan EuroCity nemzetközi gyorsvonat óriási sebességgel érkezett az átjáróhoz.

A faluig hurcolta a roncsot az expresszvonat

Az expresszvonat az ütközés után 6-700 métert tolta maga előtt a személyautót. Az idős házaspárnak esélye sem volt a túlélésre, régi Suzukijuk harmonikaként hajtódott össze.

Fotó: Police.hu

A földutas átkelőnél nincs lecsukódó sorompó, csak egy fénysorompó. A vonat az átjárótól egészen a faluig, Sződligetig tolta maga előtt a kocsit, amíg meg tudott állni.

„Nagyon megrázott minket Misi bácsi és Panni néni halála” – mondta a -nak a megrendült Herczeg Béláné Marcsi, aki szintén Sződligeten él, és hétfő délelőtt ki is ment egy mécsest gyújtani a baleset helyszínére.

Fotó: Markovics Gábor

„Nem hiszem, hogy pirosnál próbálkoztak volna az átjutással, nem voltak olyan felelőtlen emberek. Talán annyira koncentráltak, hogy a sínek közé szorult autójukat kiszabadítsák, hogy észre sem vették a közeledő több ezer tonnás gyorsvonatot” – mondja Marcsi.

A rendőr unoka ért oda elsőként

A helyszínre B. Norbert, a helyi körzeti megbízott érkezett elsőként, őt azonban szolgálat közben le is váltották – tudta meg a a váci rendőrkapitányságtól. A férfi ugyanis éppen a tragikusan életét vesztő házaspár egyik unokája volt. El tudjuk képzelni, mit érezhetett, amikor riasztották a vonatbalesethez, és felismerte nagyszülei piros Suzukiját…

Vác, 2019. november 18.
Elszállítanak egy összetört személygépkocsit, amely vonattal ütközött Vác külterületén, egy vasúti átjáróban 2019. november 17-én. Az autó vezetõje és utasa a helyszínen meghalt.
MTI/Mihádák Zoltán

Misi bácsit és Panni nénit szinte mindenki ismerte a kis településen. Bőcs Mihály szabómester Sződliget helyi hobbitörténészének is számított, sőt még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült pár évvel ezelőtt: „az egyszerre egy helyen megtalálható legtöbb ruhacimke” hazai rekordere lett. Misi bácsi nemcsak a ruhacímkéket, de a háború után írt fogolylapokat és bélyegeket is gyűjtötte, felesége, Panni néni pedig kitűnő szakács hírében állt, Misi bácsi pedig éppen egy újabb Guinness-rekordra készült… Nem csoda, hogy hétfő délelőtt teljes döbbenet uralkodott Sződligeten, a helyiek kivétel nélkül a megrázó eseményről beszéltek.

Még egy ember meghalt a síneken

Nem ez volt az egyetlen vasúti tragédia azon az éjszakán: hétfőn reggel az ecseri állomáson gázolt halálra egy személyvonat egy embert. A baleset okát még vizsgálják.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?