Létrehozva: 2019.11.19.

Guinness-rekorder szabómester és felesége halt meg a síneken Vácnál

Megrázó családi tragédia: szolgálat közben kellett leváltani a vasárnap késő esti váci vonatbalesetnél elsőként helyszínre érkező körzeti megbízottat, mivel kiderült: a férfi nagyszülei haltak meg a vasúti síneken. Az áldozat egy idős, köztiszteletben álló sződligeti házaspár, akik egy libavacsoráról indultak haza, de Suzukijukat letarolta a nemzetközi expresszvonat.

Kissé megkésett Márton-napi libavacsoráról indult haza vasárnap késő este a sződligeti Bőcs házaspár– de amikor felálltak a vacsoraasztaltól, nem sejtették, hogy ez lesz az utolsó útjuk…

 

Megcsúszhattak a nedves kavicson és beakadtak

Hazafelé tartottak, a Václiget és Sződliget közötti vasúti átjárón keresztül. A fénysorompó a hatóságok szerint működött, így valószínűleg szabad jelzésnél indultak át – de hirtelen piros lett a lámpa. A nyomokból úgy látszik, autójuk a nagy esőben félrecsúszhatott, és beszorulhatott pont az átkelő közepén. Hogy az idős házaspár miért nem szállt ki az autóból, amikor észlelték, hogy nem tudnak haladni, már sosem fog kiderülni. Lehet, hogy nem volt idejük rá, mert a Metropolitan EuroCity nemzetközi gyorsvonat óriási sebességgel érkezett az átjáróhoz.

A faluig hurcolta a roncsot az expresszvonat

Az expresszvonat az ütközés után 6-700 métert tolta maga előtt a személyautót. Az idős házaspárnak esélye sem volt a túlélésre, régi Suzukijuk harmonikaként hajtódott össze.

Fotó: Police.hu

A földutas átkelőnél nincs lecsukódó sorompó, csak egy fénysorompó. A vonat az átjárótól egészen a faluig, Sződligetig tolta maga előtt a kocsit, amíg meg tudott állni.

„Nagyon megrázott minket Misi bácsi és Panni néni halála” – mondta a Ripost-nak a megrendült Herczeg Béláné Marcsi, aki szintén Sződligeten él, és hétfő délelőtt ki is ment egy mécsest gyújtani a baleset helyszínére.

Fotó: Markovics Gábor

„Nem hiszem, hogy pirosnál próbálkoztak volna az átjutással, nem voltak olyan felelőtlen emberek. Talán annyira koncentráltak, hogy a sínek közé szorult autójukat kiszabadítsák, hogy észre sem vették a közeledő több ezer tonnás gyorsvonatot” – mondja Marcsi.

A rendőr unoka ért oda elsőként

A helyszínre B. Norbert, a helyi körzeti megbízott érkezett elsőként, őt azonban szolgálat közben le is váltották – tudta meg a Ripost a váci rendőrkapitányságtól. A férfi ugyanis éppen a tragikusan életét vesztő házaspár egyik unokája volt. El tudjuk képzelni, mit érezhetett, amikor riasztották a vonatbalesethez, és felismerte nagyszülei piros Suzukiját…

Vác, 2019. november 18.
Elszállítanak egy összetört személygépkocsit, amely vonattal ütközött Vác külterületén, egy vasúti átjáróban 2019. november 17-én. Az autó vezetõje és utasa a helyszínen meghalt.
MTI/Mihádák Zoltán

Misi bácsit és Panni nénit szinte mindenki ismerte a kis településen. Bőcs Mihály szabómester Sződliget helyi hobbitörténészének is számított, sőt még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült pár évvel ezelőtt: „az egyszerre egy helyen megtalálható legtöbb ruhacimke” hazai rekordere lett. Misi bácsi nemcsak a ruhacímkéket, de a háború után írt fogolylapokat és bélyegeket is gyűjtötte, felesége, Panni néni pedig kitűnő szakács hírében állt, Misi bácsi pedig éppen egy újabb Guinness-rekordra készült… Nem csoda, hogy hétfő délelőtt teljes döbbenet uralkodott Sződligeten, a helyiek kivétel nélkül a megrázó eseményről beszéltek.

Még egy ember meghalt a síneken Nem ez volt az egyetlen vasúti tragédia azon az éjszakán: hétfőn reggel az ecseri állomáson gázolt halálra egy személyvonat egy embert. A baleset okát még vizsgálják.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sírt és székeket rugdosva tombolt az NBA szupersztárja - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Ezt a moszkvai terrortámadásért – feliratozott rakétákkal lövik az ukránokat az oroszok

life.hu

Ezek a legveszélyesebb csillagjegyek

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin