Létrehozva: 2021.11.11.

Gulyás Gergely: 480 forintnál nem lehet drágább a benzin és a gázolaj november 15-től

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette: november 15-től 480 forintban maximálják Magyarországon a benzin és a gázolaj árát.

Fontos bejelentést tett a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint mondta, november 15-től Magyarországon 480 forintban maximálják a benzin és a gázolaj árát, vagyis ennél olcsóbb bárhol lehet, de drágább nem.

Budapest, 2021. október 28.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón MTI/Illyés Tibor

Az intézkedés a miniszter szavai szerint egyelőre három hónapig marad fenn, majd újra megvizsgálják.

„Az első oltást majdnem 6 millió ember kapta meg, mi továbbra is azt tudjuk mondani, hogy van fegyver a koronavírus ellen, ez pedig az oltás„ – fogalmazott Gulyás Gergely.

Kiemelte, hogy az oltottak közül 100 emberből egy betegszik meg, ami nagyon kedvező arány.

A miniszter arról is szólt, hogy a múlt héten a Pfizer is nyilvánosságra hozta, hogy 6 hónap elteltével csökken a vakcina hatékonysága, ez pedig 7-8 hónap elteltével már drasztikus méreteket ölt. Ezért a kormány mindenkinek azt javasolja, hogy vegye fel a 3. oltást.

„Oltási akcióhetet is szervezünk november 22-től 101 oltóponton az országban, ezeken a helyeken előzetes bejelentkezés nélkül is fel lehet venni az első, a második, sőt a harmadik oltást is„ – fogalmazott Gulyás Gergely.

A miniszter szavai szerint nem lehet pontosan tudni, hogy a 4. hullám csúcsa mikor következik be, ám, mint mondta, minél többen oltatják be magukat, annál gyorsabban valósul ez meg.

„A kormány tárgyalt a rezsiárakról is, és továbbra is elkötelezett abban, hogy a jelenlegi árak maradjanak, miközben Európában energiaválság van„ - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Nehezen értelmezhető az, amit Karácsony Gergely a Városháza ügyében tett: rövid idő alatt a teljes tagadástól jutott el a beismerésig – mondta az Origo kérdésére a miniszter. Szerinte ijesztő jelenség tanúi lehettünk. Mint elmondta, gyanús, hogy Karácsony Gergely már két éve felvetette, hogy másképpen kellene hasznosítani a területet, majd két évig nem történt semmi, és most előkerült az eladás ötlete.

Fél év után az oltások ereje csökken, ezért azt javasoljuk hogy a harmadik, megerősítő oltást vegyék fel az emberek – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Mindezt a Pfizer kutatására alapozta, akik megállapították, hogy 7-8 hónap után radikálisan csökken az oltások hatékonysága. A jelenlegi adatok alapján nem lehet megmondani, hogy mikor tetőzik a negyedik hullám. A prognózisok széles időtávban szórnak november végétől december végéig.

Oltási akcióhét lesz

Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy a kormány november 22-től oltási akcióhetet indít, ekkor 101 oltóponton bárki, regisztráció nélkül is felveheti akár az első kettő, akár a harmadik oltást. A miniszter megerősítette:Továbbra sem lesz kötelező az oltás, de a munkáltatók november 1-e óta előírhatják ezt a munkavállalóknak. Az állam, mint munkáltató mindenhol előírja majd a dolgozóinak az oltást, példaként említette, hogy a kormányablakban dolgozó munkatársaknak december 15-ig meg kell kapniuk az első oltásukat. Kiemelte, hogy tavasszal a pedagógusokat előre vették az oltási programban, így most arra kérte az érdekképviseleti szerveket, hogy támogassák, hogy a tanárok, akik egész nap a gyerekek közt vannak, mind be legyenek oltva.

480 forintban maximálták a benzin-és gázolaj árát

A kormány megvitatta a rezsiárakat a szerdai kormányülésen. Energiaválság van Európában, a földgáz ára egy év alatt 400 százalékkal emelkedett, amely a villamosenergia árát Európában 100 százalékkal megemelte. Ez rezsiválságot eredményezett. Európában Magyarországon kívül minden országban emelkedtek a rezsiárak. A kormány elkötelezett ennek megvédésében, és fenntartja a rezsicsökkentést. Megvitatta a kormány a benzinárakat is és azokat az eszközöket, amelyeket más kormányok alkalmaztak az árak megfékezésében. Kiemelte, hogy négy országban olcsóbb csak a benzin, mint Magyarországon. A kormány szerdai döntése értelmében november 15-től 480 forinton rögzíti a benzin és a gázolaj árát. Az intézkedés három hónapig lesz érvényben. Az üzemanyagok jövedéki adója itthon a legalacsonyabb, és így a kereskedői árrésből lesz megoldva az árcsökkentés – mondta kérdésre Gulyás. A kormány a migrációs válságról is tárgyalt. Magyarország szolidáris Lengyelországgal és fontosnak tartja, hogy megkapja mindazt a támogatást, amit Magyarország nem kapott meg 2015-ben. Kiemelte, hogy a határvédelemmel kapcsolatos költségeket az uniónak meg kell terítenie. A kormány eddig 580 milliárdot költött a kerítésre és a határvédelemre. Gulyás Gergely elmondta, hogy megerősítik a magyar határ védelmét, és további erőket vezényelnek a déli határra.

A hazugságtól a részbeni beismerési jutott Karácsony

Részben aggasztó a dolog, az állami vagyon ész nélküli elkótyavetyélése a baloldalra jellemző, és ennek a példáját látjuk most is – mondta Gulyás Gergely az Origo kérdésére a Városháza eladása kapcsán. Karácsonynak elsősorban igazat kellene mondania, mivel az elmúlt egy hétben a hazugságtól eljutott a részbeni beismerésig - tette hozzá. Mint elmondta, gyanús, hogy Karácsony Gergely már két éve felvetette, hogy másképpen kellene hasznosítani a területet, majd két évig nem történt semmi, és most előkerült az eladás ötlete. Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, még a magyar politikai kultúrától is idegen, hogy Tarlóst vádolta Karácsony azzal, amit ő maga követett el. Pedig Tarlós István már két éve nem főpolgármester – tette hozzá. Akiket a választók megválasztottak, annak viselni kell a következményei, mi nem tudunk jó önkormányzati politikát folytatni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

vg.hu

Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban