INSIDER

Gulyás Gergely: Romlott az európai koronavírus-helyzet, mindenki csak óvatosan utazzon külföldre

Fokozott óvatosságra kéri a kormány a külföldre utazókat.
  • Szerző: Ripost

Európa több országában drámaian romlott a koronavírus-helyzet – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta, fokozott óvatosságot igényela zöld besorolású országokba utazás is, mindenki józanságát kéri a kormány.

Hangsúlyozta: nagyobb kockázat nélkül lehet utazni a környező országok közül Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba. A többi európai országban – a balti államok és Finnország kivételével – lényegesen magasabb a fertőzöttség, mint Magyarországon – tette hozzá.

MTI/Szigetváry Zsolt

A zöld jelölésű országokba is csak fokozott óvatosság mellett javasolja a kormány az utazást – hangsúlyozta a miniszter, aki emlékeztetett arra is, hogy Spanyolország zöld helyett sárga besorolású lett, mivel a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat már nem alacsony.

Magyarországon az intézkedések beváltak, a fertőzöttek száma 500-600 között stagnál – tette hozzá. Azért volt sikeres a korábbi védekezés, mert a magyarok betartották az előírásokat – emelte ki.

Nő a foglalkoztatottság

A foglalkoztatási adatokat hosszútávon érdemes elemezni, ősszel pontosabbak lesznek a számok.

4 millió 472 ezren dolgoznak, ami azt jelenti, tovább emelkedett a foglalkoztatási szám

– ismertette a miniszter. A foglalkoztatási számok az év végére visszaállhatnak a tavalyi szintre – húzta alá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?